DEBATT

Industribygging:

Våkn opp, Jonas!

Regjeringen har tidenes satsing på norsk industri.

ØKER: Jonas Gahr Støre hevder at norsk eksport har falt og at vi sakker akterut. Faktum er at fra 2013 og til i dag har fastlandseksporten hatt en oppgang på 27 prosent, skriver innsenderen. Her er Ap-lederen på vei til Hydro Herøya under valgkampturne i Telemark. Foto: Javad Parsa / NTB
ØKER: Jonas Gahr Støre hevder at norsk eksport har falt og at vi sakker akterut. Faktum er at fra 2013 og til i dag har fastlandseksporten hatt en oppgang på 27 prosent, skriver innsenderen. Her er Ap-lederen på vei til Hydro Herøya under valgkampturne i Telemark. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Arbeiderpartiets leder mener Norge risikerer å gå glipp av et nytt industrieventyr fordi regjeringen ikke satser nok på utvikling av ny, grønn industri. Det er ikke riktig. Regjeringen har tidenes satsing på norsk industri. Og vi satser riktig.

Tall fra SSB viser at industriproduksjonen har hatt en stabil utvikling med en jevn oppgang de siste fem årene, og at industriens andel av den samlede verdiskapingen i Norge har ligget relativt stabilt på rett over 7 prosent av BNP i samme periode. Det er fakta.

Hva som også er en realitet, er at klimaendringene og våre klimaforpliktelser legger klare føringer for både industrien og annet næringsliv. Dagens næringsaktivitet skal, og må, føre oss nærmere et lavutslippssamfunn.

Men, god klimapolitikk kan også være god næringspolitikk. For den samlede nærings- og klimapolitikken kan, og bør, stimulere til ny næringsutvikling og fremtidsrettede, klimavennlige forretningsmodeller. Derfor må spillereglene, i form av tydelige rammevilkår, være oppdaterte og fremtidsrettede. På denne måten sørger vi for at næringslivet selv kan gripe de mulighetene som ligger der. Og det er norsk næringsliv i full gang med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer