KOMMENTARER

Knut Nærum: Helgekommentaren

Vaksinér kjendisene først

Et samfunn med koronafrie kjendiser er et samfunn som er godt for alle.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Nå som vaksinene rulles ut og flere hundre nordmenn i uka får sine etterlengtede første sprøytestikk, er den også i gang, den uunngåelige diskusjonen om hvem som bør vaksineres først. Noen mener at Oslo må prioriteres framfor utkanten, siden det er i tettbygde strøk smittetrykket er størst. Andre mener at ungdommen – som har gått glipp av klasseromsundervisning, russefeiring og hjemmealenefester – må vaksineres før de gamle; de som uansett snart skal dø, og som stort sett klager uansett, enten de får sprøyte eller ikke. Andre vil prioritere helsearbeidere, som stadig må ta på syke mennesker, eller arbeidsgivere, de som tross alt skaper verdiene.

Disse diskusjonene bommer på noe vesentlig. Hvis det fins én gruppe som bør vaksineres først, er det selvfølgelig kjendiser.

Etter å ha snakket med flere av mine medkjendiser, vet jeg at det er dette 90 % av dem mener. Likevel kvier de seg for å si det høyt. De er redd for å bli oppfattet som egoister, som om de mener de er mer verdt enn folk flest, mer enn sånne som aldri blir invitert til Lindmo. Så langt er de tilbakeholdne kjendisene selvfølgelig inne på noe. Dette handler imidlertid ikke om hva de er verdt, men hva de har å gi andre. Friske kjendiser er en forutsetning for god folkehelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer