KOMMENTARER

Valgkampens største bjørnetjeneste

En laksemilliardær som allerede har utnyttet skattesystemet, forlanger kutt i formuesskatten. Han har en svært dårlig sak, og deler raust med Høyre og Erna Solberg.

VALGKAMP: Statsminister Erna Solberg åpnet valgkampen forrige uke med et besøk hos laksegiganten Salmar. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB
VALGKAMP: Statsminister Erna Solberg åpnet valgkampen forrige uke med et besøk hos laksegiganten Salmar. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Både Dagbladet og VG var med Erna Solberg på valgkampturné i Trøndelag forrige uke, hvor følget blant annet tok turen innom Frøya i Trøndelag. Her har oppdrettsgiganten SalMar base, og verdiene yngler i havgapet.

Målet for Solberg & co. var å få oppmerksomhet om de positive ringvirkningene av verdiskaping i privat sektor. Høyresidens mest brukte kort i debatten om distriktspolitikk har vært å vise til at privat verdiskaping rundt omkring i Norge er den beste garantien for vekst og spredt bosetting.

Solberg hadde med seg tall om rekord i antall barnefødsler på Frøya. Hun sa til Dagbladet at «mange kommuner som har oppdrettsnæring, opplever befolkningsvekst fordi selskapene er med på å skape et mangfold av tilbud til befolkningen».

Frøya har likevel mer å by på en fødselsrekord. SalMar-grunnlegger Gustav Witzøe senior, for eksempel.

Både Dagbladet og VG fikk ordnet seg intervjuer, og dermed var formuesskattedebatten over oss igjen. Det er neppe noe strategene i Høyre er spesielt glade for.

Witzøe mener at formuesskatten bør fjernes. I intervjuene sa han at formuesskatt kan føre til at SalMar kan måtte selges til utenlandske eiere, eller til at familien flytter ut av landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer