KOMMENTARER

Valgkampens største bjørnetjeneste

En laksemilliardær som allerede har utnyttet skattesystemet, forlanger kutt i formuesskatten. Han har en svært dårlig sak, og deler raust med Høyre og Erna Solberg.

VALGKAMP: Statsminister Erna Solberg åpnet valgkampen forrige uke med et besøk hos laksegiganten Salmar. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB
VALGKAMP: Statsminister Erna Solberg åpnet valgkampen forrige uke med et besøk hos laksegiganten Salmar. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Både Dagbladet og VG var med Erna Solberg på valgkampturné i Trøndelag forrige uke, hvor følget blant annet tok turen innom Frøya i Trøndelag. Her har oppdrettsgiganten SalMar base, og verdiene yngler i havgapet.

Målet for Solberg & co. var å få oppmerksomhet om de positive ringvirkningene av verdiskaping i privat sektor. Høyresidens mest brukte kort i debatten om distriktspolitikk har vært å vise til at privat verdiskaping rundt omkring i Norge er den beste garantien for vekst og spredt bosetting.

Solberg hadde med seg tall om rekord i antall barnefødsler på Frøya. Hun sa til Dagbladet at «mange kommuner som har oppdrettsnæring, opplever befolkningsvekst fordi selskapene er med på å skape et mangfold av tilbud til befolkningen».

Frøya har likevel mer å by på en fødselsrekord. SalMar-grunnlegger Gustav Witzøe senior, for eksempel.

Både Dagbladet og VG fikk ordnet seg intervjuer, og dermed var formuesskattedebatten over oss igjen. Det er neppe noe strategene i Høyre er spesielt glade for.

Witzøe mener at formuesskatten bør fjernes. I intervjuene sa han at formuesskatt kan føre til at SalMar kan måtte selges til utenlandske eiere, eller til at familien flytter ut av landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.