KOMMENTARER

Statsbudsjettet

Vanlige folk

Nå er det vanlige folks tur. Hvis du lurer på hvem det er, er du det ikke.

FORSKJELL PÅ FOLK: Hadia Tajik mener den ulike behandlingen av Nav-brukere og politikere når det gjelder feilrapportering vitner om store forskjeller i samfunnet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORSKJELL PÅ FOLK: Hadia Tajik mener den ulike behandlingen av Nav-brukere og politikere når det gjelder feilrapportering vitner om store forskjeller i samfunnet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Av en eller annen grunn har det vært flere innslag i mediene denne uka om nytten av å tegne privat helseforsikring. Man kan nesten mistenke at det er en høstkampanje på gang, men det ville jo være frekt å antyde. Helseforsikring er angivelig et uunnværlig produkt for alle nordmenn som ikke har tid til å stå noen uker i helsekø med inngrodd tånegl, og forsikringsselskapene kan fortelle at det blir stadig mer populært, særlig for bedrifter som forsikrer nøkkelpersonell.

Er du ikke forsikret, sier du? Sjekk privilegiene dine. Det er mulig arbeidsgiveren din ikke setter så stor pris på deg som du tror.

I et lengre innslag i Dagsrevyen nylig ble det fremstilt som komplett umulig for et foreldrepar å klare seg uten aupair. De var fortvilet over at regjeringen vil avvikle en ordning som i praksis er statsautorisert utnytting av billig arbeidskraft fra fattige land, men skitt au, norske småbarnsforeldre er ikke i stand til å ta seg av barna sine uten. Ser ikke regjeringen at aupairer dekker et behov? I bakgrunnen kunne vi se en aupair mate et barn for å illustrere hvilke basale behov ordningen dekker. Skal barnet sulte? Hvordan skal det ellers komme seg til barnehagen? Bleier skifter seg ikke selv. Det er så mange udekkete behov regjeringen ikke tenker på, må jeg konkludere av denne gripende sosialreportasjen fra NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer