DEBATT

Miljøvern:

Vår kjære Oslofjord er syk

Er det noe vi ikke trenger nå, er det uklarhet om hvordan vi best mulig kan redde fjorden.

TRENGER RO: Pasienten er meget syk, men det har ingen hensikt å låse døren og håpe at den friskner til av seg selv. Fredning er derfor ikke løsningen, men handling på det vi vet har effekt. Våre punkter til Oslofjordrådet er det vi mener det bør tas tak i umiddelbart, skriver innsenderne. Foto fra Middagsbukta i år: Torstein Bøe / NTB
TRENGER RO: Pasienten er meget syk, men det har ingen hensikt å låse døren og håpe at den friskner til av seg selv. Fredning er derfor ikke løsningen, men handling på det vi vet har effekt. Våre punkter til Oslofjordrådet er det vi mener det bør tas tak i umiddelbart, skriver innsenderne. Foto fra Middagsbukta i år: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladets leder onsdag 18. august tar opp problemet med vår alles kjære, men syke Oslofjord. Her blir Rasmus Hanssons (MDG) plan om totalfredning av fjorden tatt fram i lyset som en radikal plan, noe den absolutt er.

Derfor er vi i Høyre opptatt av at vi kommer med virkningsfulle og gjennomførbare tiltak som kan redde fjorden. Nå er det ingen tid å miste, men vi må samtidig være kloke, og ikke handle hals over hode. Vi vil ha beslutninger og tiltak som treffer og som folk begriper. Fjorden kan ikke reddes i et vakuum fra resten av samfunnet.

Det nyopprettede Oslofjordrådet som skal se på utfordringene til fjorden må være seg sitt ansvar bevisst fra dag en, og vi har noen krav vi ønsker at de skal ta tak i umiddelbart:

1) Slutt på kloakkutslipp i fjorden: Klimaendringer fører til mer kraftig regn i åra som kommer. Ved kraftige regnskyll flommer kloakkrenseanleggene over, og urenset kloakk går rett i fjorden. Mange dager i sommer har folk blitt frarådet å bade i Oslofjorden.

Store investeringer må til for å ruste opp VEAS og andre kloakkrenseanlegg. Det er en investering i renere fjord og muligheten for at framtidige generasjoner skal ha glede av fjorden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer