LEDER

Vedum er unorsk

Vedum forstår boikotten av TV-aksjonen fordi arrangøren ikke bare bekjemper plast i havet, men også er motstander i ulvesaken. Det er milevis unna standarden for norsk, demokratisk tradisjon.

BOIKOTT: Trygve Slagsvold Vedum forstår Sp-styrte kommuner som vil boikotte tv-aksjonen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
BOIKOTT: Trygve Slagsvold Vedum forstår Sp-styrte kommuner som vil boikotte tv-aksjonen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Årets tv-aksjon skal i år samle inn penger til bekjempelse av plast i havet. Det er det mange i Senterpartiet som ikke vil være med på. 21 Senterparti-styrte kommuner har varslet at de vil boikotte aksjonen fordi det er WWF verdens naturfond som leder prosjektet. WWF har nemlig flere jern i ilden. De kjemper også mot politikk som tar sikte på å drepe mer ulv i Norge. Partileder Trygve Slagsvold Vedum sier han forstår kommunene. Det høres ut som forståelse for et forbud mot å ha to tanker i hodet samtidig.

Plast i havet er et enormt miljøproblem, og WWFs tilnærming er praktisk og god. Av åtte millioner tonn plast som hvert år havner i havet, kommer en tredjedel fra land i Sørøst-Asia. WWFs prosjekt er rettet inn mot land i området, og skal blant annet bidra til å lage nye avfallssystemer og forbedre gamle for å få kontroll med plasthåndteringen.

Dersom Senterpartiet mente at bekjempelsen av plast var en tvilsom sak å samle inn penger til, kunne boikotten av tv-aksjonen på et vis ha vært grei. Men, nei. Senterpartikommunene vil gjerne gi penger til altenative prosjekter for bekjempelse av plastforsøpling. Dette er altså snakk om en regelrett boikott av meningsmotstandere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer