DEBATT

Mat og beredskap:

Vedum har helt rett

Med Senterpartiets politikk vil vi måtte bruke mer enn en milliard mer i året på en form for beredskap vi i dag ikke trenger.

NESTE KRISE: Dersom Vedum får gjennomslag for sin politikk, så er Norge faktisk helt nødt til å omprioritere bevilgninger fra dagens politi og beredskaps-budsjett, til å opprette mat- og medisinlagre for å klare oss ved en ny krise, skriver artikkelforfatteren. Foto: Berit Roald / NTB
NESTE KRISE: Dersom Vedum får gjennomslag for sin politikk, så er Norge faktisk helt nødt til å omprioritere bevilgninger fra dagens politi og beredskaps-budsjett, til å opprette mat- og medisinlagre for å klare oss ved en ny krise, skriver artikkelforfatteren. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Trygve Slagsvold Vedum slår alarm om neste mulige krise, og tar til orde for å bruke en milliard kroner til å opprette matlagre fordi han ifølge Dagbladet ikke stoler på markedet i en krisesituasjon.

Det er bra at Vedum tar konsekvensene av egen politikk, for dersom Senterpartiet får gjennomslag for å trekke Norge ut av EØS og satse på frihandelsavtaler på Senterpartiets premisser så kommer vi til å trenge både mat- og medisinlagre over hele landet. Med Senterpartiets politikk vil vi måtte bruke mer enn en milliard mer i året på en form for beredskap vi i dag ikke trenger, men vil komme til å trenge med Senterpartiets politikk.

Vedum stoler altså ikke på markedet i en krisesituasjon selv etter halvannet år i en vedvarende krise grunnet pandemien, der vi med få unntak verken har manglet mat eller medisinsk utstyr nettopp fordi EØS-avtalen og velfungerende verdikjeder har levert. Koronakroppen kom ikke av mangel på mat. Det skulle heller ikke forundre meg om noen fortsatt har et lager av dopapir hjemme etter den unødvendige hamstringen mange nordmenn foretok før påske i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer