DEBATT

Skolepolitikk:

Venstresiden øker ulikheten

SV og Ap snakker om sosial ulikhet, men nevner ikke god undervisning i skolen med et ord. Det er oppsiktsvekkende. Utviklingen i Ap-styrte Oslo viser hvor ille det kan gå.

NØKKELEN: For Høyre er god undervisning nøkkelen til å utjevne sosiale forskjeller. I åtte år har regjeringen jobbet systematisk med å få flere ungdommer til å fullføre videregående skole, skriver Mathilde Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
NØKKELEN: For Høyre er god undervisning nøkkelen til å utjevne sosiale forskjeller. I åtte år har regjeringen jobbet systematisk med å få flere ungdommer til å fullføre videregående skole, skriver Mathilde Tybring-Gjedde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

SV og Ap snakker om sosial ulikhet, men nevner ikke god undervisning i skolen med et ord. Det er oppsiktsvekkende. Utviklingen i Ap-styrte Oslo viser hvor ille det kan gå.

I dag er det over 1000 flere stolte elever i Oslo som klarer seg gjennom videregående skole enn for tjue år siden. Den største økningen finner vi blant de elevene som har foreldre med kun grunnskoleutdanning. Dette har man lykkes med til tross for at andelen elever med annet morsmål enn norsk har økt i den samme perioden.

Disse gode resultatene skjedde ikke av seg selv. Ved å prioritere grunnleggende lesing og regning i alle fag, kartlegge og ha åpenhet om resultater, ansvarliggjøre og støtte skolene, så lykkes Høyre å løfte kvaliteten i Osloskolen.

Dette er sosial utjevning i praksis. Veien ut i arbeidslivet er mye kortere for de som fullfører videregående skole enn de som dropper ut. Nå er Osloskolen i ferd med å snu.

De siste årene har regjeringen gitt Oslo over 900 flere lærere ved innføring av lærernormen. Allikevel er det langt flere Osloelever som sliter i lesing og regning på barneskolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.