DEBATT

Toppidrett og klimakampen

Verdens største flokk

Hvis spillerne og klubbene i toppen tar ansvar, mener vi det er mulig å flytte den globale fotballflokken mot en mer miljøvennlig livsstil. Det vil gjøre en enorm forskjell for planeten vår.

KLIMAKAMP: Det viktigste jeg gjør for miljøet, er å bli best mulig i fotball og fortsette å prestere på banen. Det gir meg en sterk stemme på en stor plattform, skriver Morten Thorsby, nr. 22 på landslaget, her i kamp mot Montenegro 30. mars. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
KLIMAKAMP: Det viktigste jeg gjør for miljøet, er å bli best mulig i fotball og fortsette å prestere på banen. Det gir meg en sterk stemme på en stor plattform, skriver Morten Thorsby, nr. 22 på landslaget, her i kamp mot Montenegro 30. mars. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Erik Berg etterspør i sin kronikk i Dagbladet idrettens engasjement i klimakrisen. Han får min fulle støtte i at idretten må ta klima mer på alvor. Jeg mener egentlig idretten må tenke større enn klima og engasjere seg i menneskets helhetlige overforbruk av naturen.

Vår livsstil er ikke bærekraftig og truer framtidige generasjoners mulighet til å leve fullverdige liv. Vi har ikke lang tid på oss til å gjenskape menneskets balanse med naturen. Idretten må bidra så vi får det til i tide.

Berg oppfordrer alle organisasjonsnivåene i idretten til å lage handlingsplaner for å bidra til å løse klimautfordringen. Det er veldig viktig at NIF, særforbundene og idrettslagene tar ansvar og gjør det de kan.

Skal vi nå de store massene i idretten må imidlertid toppidrettsutøverne og toppklubbene aktiveres. De er forbildene og det er de som kan nå fram. Breddetreneren, formannen i klubben, generalsekretæren i forbundet eller andre tillitsvalgte gjør en kjempejobb, men i denne saken klarer de ikke skape nok engasjementet. Skal vi bevege den store idrettsfamilien, må vi få med toppidretten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer