DEBATT

Stein Erik Hagen:

Vestkantens landsbyidiot

Vi bør ikke le av Stein Erik Hagen. Han er altfor mektig til det.

BLIR DYRT: Det kan bli dyrt å fly alle Rødts velgere til Pyongyang. 145.000 mennesker sier nå de vil stemme Rødt. Dagbladet har regnet på saken og funnet ut at Hagen må ut med 2,5 milliarder kroner dersom han skal få satt alle han ikke er enig med på flyet til nærmeste nordkoreanske dødsleir, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB
BLIR DYRT: Det kan bli dyrt å fly alle Rødts velgere til Pyongyang. 145.000 mennesker sier nå de vil stemme Rødt. Dagbladet har regnet på saken og funnet ut at Hagen må ut med 2,5 milliarder kroner dersom han skal få satt alle han ikke er enig med på flyet til nærmeste nordkoreanske dødsleir, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Så har han gjort det igjen, Stein Erik Hagen. Det er ikke valgkamp før Vestkantens egen landsbyidiot har tråkket i salaten. Bare en måned etter at han kalte «navere» for «late og arbeidssky» tilbyr Hagen seg nå å kjøpe enveisbillett med fly til Nord-Korea for alle Rødts velgere. Bakgrunnen er Rødts forslag om å forby reise med privatfly, et forslag som blir ekstra sårt for Hagen ettersom han pleier å fly fram og tilbake til hytta i Kragerø i sjøfly (strekningen tar 2 timer og 26 minutter med bil, apropos «lat og arbeidssky»).

Det kan bli dyrt å fly alle Rødts velgere til Pyongyang. 145.000 mennesker sier nå de vil stemme Rødt. Dagbladet har regnet på saken og funnet ut at Hagen må ut med 2,5 milliarder kroner dersom han skal få satt alle han ikke er enig med på flyet til nærmeste nordkoreanske dødsleir. Det verste er at Hagen har råd til det. Under Erna Solbergs regjeringstid har han økt sine verdier fra 8 til 33 milliarder.

Jeg gjentar: Stein Erik Hagen har blitt 25 milliarder kroner rikere de siste åtte årene. Bruker han ti prosent av disse pengene på Nord Korea-billetter til oss som stemmer Rødt, vil han fremdeles være Norges sjuende rikeste mann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.