DEBATT

Vaksinering

Vi bør sikre egen befolkning først

Man må ut av knestående før man bærer andre på ryggen. Norske politikeres fremste oppgave er å sikre egen befolkning, det gjelder også i vaksinearbeidet.

IKKE EGOISME: Vi mener at norske myndigheters fremste oppgave er å sikre egen befolkning, før man hjelper andre. Det er ikke egoisme, det er sunn fornuft, skriver Sylvi Listhaug og Per-Willy Amundsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
IKKE EGOISME: Vi mener at norske myndigheters fremste oppgave er å sikre egen befolkning, før man hjelper andre. Det er ikke egoisme, det er sunn fornuft, skriver Sylvi Listhaug og Per-Willy Amundsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jarl Wåge kommer med grove angrep på Frp, og det er ikke første gang Wåge lar sitt hat mot Frp skinne gjennom.

Wåge har helt rett i at Frp vil prioritere egen befolkning. Vi mener at norske myndigheters fremste oppgave er å sikre egen befolkning, før man hjelper andre. Det er ikke egoisme, det er sunn fornuft.

Vi har gitt opp store deler av friheten vår, mange er ensomme, flere har fått psykiske lidelser, og beskjeden fra helsemyndighetene er at vi ikke kan gjenåpne samfunnet før alle over 45 år er vaksinert.

Bent Høie har flere ganger sagt at Norge vil motta tre ganger så mange vaksiner som vi trenger via EU-avtalen om vaksineinnkjøp. Inntil videre har det å kun basere seg på avtalen med EU vist seg å være en stor feiltakelse, og Norge ligger langt bak mange land som har kjøpt inn vaksiner selv.

Om Høies påstander stemmer, er det er en selvfølge at vi deler med fattige land hvis vi ender opp med å ha for mange vaksiner. Frp er enig i at vi må bidra i det globale vaksinearbeidet. Uten en omfattende, global vaksinering får vi ikke kontroll på viruset. Det kan mutere til flere nye versjoner som dagens vaksiner ikke beskytter mot. Omfattende vaksinering i alle land er derfor en viktig del av bekjempelsen av pandemien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer