KOMMENTARER

Vi er blitt TV-slaver

Mens kulturlivet ligger med brukket rygg har TV-en tatt over livet vårt.

HETE FØLELSER: «Bridgerton» er verdens, og Norges, mest strømmede TV-serie akkurat nå. Den kan by på eskapisme og sex. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Den 25. februar 2020 var jeg på min siste konsert før lockdown. Den britiske rapperen Stormzy var enorm. Både når det gjaldt musikkposisjon og muskelmasse. I løpet av konserten kastet han svettedryppende gensere til publikum – og fikk bh-er i retur. All kleskastingen førte selvfølgelig til at Stormzy raskt sto der i bar overkropp. Etter endt konsert tok han med sin svette og nakne torso, steg ned til publikum og ga klem og selfies til alle som ville ha.

Det var mange som ville ha.

Ti måneder senere fremstår dette som et fjernt minne. Nå er både andre mennesker og levende kulturopplevelser utenfor rekkevidde. Men kulturens død er TV-ens brød. Siden mars i fjor har TV konsolidert sin stilling og blitt viktigere enn på lenge.

Men først tilbake til tristessen: Teatre, kinoer, museer, konsertsaler, barer, ja så å si alt kulturelt, er stengt. Og la oss være ærlige: Digitale konserter og kulturopplevelser er sjelden annet enn stusslige påminnelser om hva vi går glipp av. I tillegg er kulturlivet bekymret for såkalt brain drain. Hvor lenge orker folk å være permitterte før de velger en annen jobb? Hvor mye kulturkompetanse forsvinner til andre bransjer? Man kan ikke forvente at folk skal bli stående i arbeidsløsheten for å holde kulturlivet i gang. Frykten er at infrastrukturen vil være forvitret når vi endelig ser effekten av vaksinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer