DEBATT

Vi er milevis unna en liberal rusreform

Rusreformen er ikke liberal; den er reinspikka formynderi.

Tegning: Flu Hartberg
Tegning: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Enkelte stemmer i Frp, Arbeiderpartiet og Senterpartiet portretterer den foreslåtte rusreformen som en seier for rusliberalistene. Det kunne ikke vært lenger fra sannheten.

En liberal rusreform ville respektert borgernes frihet til selv å bestemme hvilket rusmiddel de vil bruke, ikke — som regjeringens reform — gitt politiet mandat til å konfiskere folks rusmidler og pålegge dem et møte med ruskonsulent.

En liberal rusreform ville sørget for at seriøse produsenter kunne solgt produktene sine på polet, ikke — som regjeringens — gitt monopol til kriminelle.

En liberal rusreform ville tillatt deg å oppbevare rusmidler for mer enn et par dagers forbruk, ikke — som regjeringens — stemplet deg som kriminell og truet deg med bøter og fengselsstraff om du skulle foretrekke lagring framfor hyppige kjøp.

Hvis du mener dette er liberalt ber jeg deg forestille deg at politiet fikk myndighet til å konfiskere rødvinsflaska di på vei hjem fra polet og sendte deg til behandling, med trussel om gebyr om du ikke møter opp. Dette er ikke liberalisme, det er reinspikka formynderi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer