Coronastengning

Vi er så sinte

Unge mennesker gjør store ofre, men voksne menneskers desperate alkoholinntak er visstnok viktigere.

FLAUT: - Det er flaut, og de fleste av oss finner ikke ord, skriver Karoline Pedersen.
FLAUT: - Det er flaut, og de fleste av oss finner ikke ord, skriver Karoline Pedersen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg klarte å ignorere det, men så har sinnet bare sneket seg på meg de siste par dagene», sa en god venninne til meg. Og jeg kunne ikke vært mer enig. Altså, vi er så sinte. Vi er så sinte at det koker over. Det koker så sjukt over. I ti måneder har vi vært tålmodige. Vi har godtatt å bli stemplet som smitteverstinger. Vi har godtatt å bli hetset i kommentarfelt og nedprioritert av politikere. Vi har godtatt å få friheten tatt fra oss. Fordi vi alltid har visst at de fleste av oss gjør en god jobb, og at vi deltar på dugnaden. Vi har også trodd at det i lengden vil ha en effekt. At det vil bli verdt det.

Fordi de aller fleste av oss bidrar. Vi isolerer oss på bitte små hybler, bruker munnbind på butikken, holder avstand på T-banen – om vi i det hele tatt tar den. Vi har ofret spillkvelder, studietid og vår egen psykiske helse. Noen tilbrakte til og med jula alene fordi de ikke ville eller kunne utsette familien for coronasmitte.

Vi gjør en innsats, men den blir verken sett eller satt pris på. Spesielt de siste dagene har fått oss til å føle oss usynlige og tomme. Voksne menneskers desperate alkoholinntak er visstnok viktigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer