Strålevern

Vi følger vår opplysningsplikt

Vårt mandat er å gi kvalitetssikret informasjon om strålingen i våre omgivelser. Det tar vi på største alvor.

NYE MASTER: DSA følger nøye med på utviklingen av nye teknologier. Utbyggingen av 5G er mest i fokus, skriver innleggsforfatteren. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
NYE MASTER: DSA følger nøye med på utviklingen av nye teknologier. Utbyggingen av 5G er mest i fokus, skriver innleggsforfatteren. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP Vis mer
Publisert

I Dagbladet 22. november 2020 hadde Fredrik Mellem i Europabevegelsen et leserinnlegg hvor Folkets strålevern ble omtalt som eksempel på «bisarre fenomener som får de fleste til å trekke overbærende på smilebåndet».

I et tilsvar til denne artikkelen 4. februar fremmer generalsekretær Claudia Wakim i Folkets Strålevern påstander om Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, DSA, som vi ønsker å kommentere.

Wakim skriver at Folkets strålevern og deres meningsfeller har forsøkt å få DSA i tale, men at vi bare skygger unna og velger enkleste vei. Det er ikke riktig. DSA har en opplysningsplikt, og besvarer alle henvendelser som ligger innenfor vårt ansvarsområde.

En av DSAs pålagte oppgaver, også kalt mandat, er å informere om kunnskapsgrunnlaget for vår forvaltning av stråling fra trådløs kommunikasjon i samfunnet. En del av dette mandatet er å nøye følge med på utviklingen av nye teknologier og tilhørende kunnskap om helseeffekter fra disse.

Nå er det naturlig nok utbyggingen av 5G som er mest i fokus. WHO, andre organisasjoner og myndigheter utveksler regelmessig informasjon om siste nytt på dette fagfeltet, og vi har samme tilnærming til strålingen i våre omgivelser som resten av den vestlige verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer