KOMMENTARER

Aksel Braanen Sterri: Helgekommentaren

Vi kan ikke vente

Vi bør heller ta risikoen med vaksinene enn å forlenge denne miseren.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Nå som både AztraZeneca- og Johnson&Johnson-vaksinen er i trøbbel, spøker det for en sommerferie i frihet.

For å unngå at flere personer får alvorlige bivirkninger av vaksinen har AZ-vaksinen vært satt på vent en måned. Nå mener FHI at vaksinen bør utelukkes fra vaksineprogrammet.

En slik føre var-strategi kan i mange tilfeller være klokt. Er det veldig glatt på veien, kan det være lurt å la bilen stå og heller ta en dag på hjemmekontor.

Men føre var-strategien er ikke alltid god. Hvis du er gravid og ikke kan vente på ambulansen, bør du velge bilen framfor å satse på en risikabel og ubehagelig hjemmefødsel, selv om det er glatt på veien.

Jo større oppsiden er ved å velge det risikable alternativet, jo verre er føre var-strategien. Dessverre ligner det å utsette vaksinering mer på å satse på hjemmefødsel enn å ta en dag på hjemmekontor.

Vaksinene er nemlig både livreddere og veien ut av unntaktstilstanden. Hver dag vi utsetter å tilby vaksinen, risikerer vi en ny bølge i pandemien med påfølgende risiko for sykdom og død. Vi forlenger også tiden med strenge smittevernstiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer