DEBATT

Flyktet fra Sri Lanka

Vi kunne bli drept

Vi flyktet fordi vi fryktet for livet, og vi frykter fortsatt for våre liv om vi blir sendt tilbake til Sri Lanka.

KIRKEASYL: Jeg tror ikke noen ville velge kirkeasyl for å få et litt bedre økonomisk liv i Norge, skriver Dilani Johnson Collin, her med foreldrene Anonipillai og Merry Anjala i kirken på Finnsnes i Troms. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KIRKEASYL: Jeg tror ikke noen ville velge kirkeasyl for å få et litt bedre økonomisk liv i Norge, skriver Dilani Johnson Collin, her med foreldrene Anonipillai og Merry Anjala i kirken på Finnsnes i Troms. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er en kirkeasylant som bor sammen med mor og far på sjuende året i Finnsnes kirke og i tillegg 5 år i mottak før det.

18. mai blir 12. gang tamilene minnes slutten på den blodige krigen mellom Tamiltigrene og regjeringshæren på Sri Lanka. Dagen da Tamil-folket ble knust. Dette er en svart dag for alle tamiler som ble rammet av krigen. Selv i dag fører den srilankiske regjeringen systematisk en stille krig mot det tamilske folket. Regjeringen nekter fortsatt å gi et skikkelig svar på hvor alle de savnede personene er blitt av i disse tolv årene. Vi som familie var vitne til at den srilankiske regjeringen begikk krigsforbrytelser.

Under den farlige krigen måtte vi forflytte oss mange ganger. Vi mistet huset vårt, nære venner og alt vi hadde. Hovedoppgaven var å sette opp en bunker, uansett hvor vi var. Vi bodde i bunkere hele tiden. Seinere ble vi tvunget til å leve under trær, på gatene, på barmark uten noen beskyttelse og uten bunkers. Vi innså at vi kunne bli drept.

Alle, uansett bakgrunn, kjente og ukjente, ble tvunget til å være sammen. Jeg husker den skremmende opplevelsen da en familie i nærheten av oss ble bombet og stedet der de bodde brant ned. Sju personer i familien ble drept. En kvinne ble hardt og dødelig skadet. Hun var helt svart av sot. Kroppen ristet, og hun var i en ekstrem sjokktilstand. Hun hadde ikke en klesfille igjen på kroppen. Denne hendelsen er i tankene mine ennå. Jeg drømmer fortsatt om den. Det er alltid skremmende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer