DEBATT

Utelivsbransjen i krise

Vi lar oss ikke tie

Kjære Erna, Oslo, ja Norge, har de siste årene hatt en ekstrem økning i kvalitet og yrkesstolthet i vår bransje. Det hadde vært hyggelig med hjelp og anerkjennelse istedenfor oppmuntring til å forlate bransjen.

STOLT OVER ARBEIDSPLASSEN: sliter arbeidsplassen min, så sliter jeg. Ikke bare fordi jeg er daglig leder, men fordi jeg kun jobber steder jeg forelsker meg i, steder jeg er stolt over å skrive på en cv, skriver Kaja M.N. Tinderholt. Foto: Tonje Jansen
STOLT OVER ARBEIDSPLASSEN: sliter arbeidsplassen min, så sliter jeg. Ikke bare fordi jeg er daglig leder, men fordi jeg kun jobber steder jeg forelsker meg i, steder jeg er stolt over å skrive på en cv, skriver Kaja M.N. Tinderholt. Foto: Tonje Jansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Serveringsbransjen, min bransje, mitt andre hjem, har vært hardt rammet det siste året. Vi har prøvd å skrike om hjelp. Selv har jeg prøvd, langt utenfor komfortsonen, å fokusere på situasjonen vår.

14. oktober skrev jeg et åpent brev til Raymond Johansen i VG, 2. november fikk jeg delta på «Is this the last supper?» foran Stortinget (og holdt mitt livs første appell), og en måned seinere var jeg med på å arrangere en posterdemonstrasjon rundt i Oslo under navnet #whatweDeserve.

Har det hjulpet? Jeg velger å tro det. Hvor mye? Sikkert bare bitte litt, men alt er bedre enn ingen ting når en pandemi herjer og en hel bransje du elsker er i knestående. Men vi skal ha for at vi ikke lar oss tie, vi vil ikke godta urettferdighet, og vi kjemper.

November 2020 - smitten stiger, utelivet stenges. Utelivet har vært den store stygge ulven, tross i at vi har hatt de kanskje strengeste restriksjonen av alle, blitt kontrollert opp, ned, ut og inn, samtidig som minimalt med smitte faktisk kan spores til oss. Uteliv = alkohol, alkohol = smitte, sies det. Smitteutbrudd på én bar gir nyhetsoverskrifter som rammer hele bransjen. Alle dras over en kam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer