DEBATT

Kyllingproduksjon

Vi skal bli enda bedre

Våre tiltak har gjort dyrevelferden dokumenterbart bedre for våre kyllinger.

HUBBARD: Den absolutt største forbedringen oppnådde vi først når vi valgte å skifte kyllingrase, skriver Merete Forseth, veterinær i Norsk Kylling.
HUBBARD: Den absolutt største forbedringen oppnådde vi først når vi valgte å skifte kyllingrase, skriver Merete Forseth, veterinær i Norsk Kylling. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I sitt innlegg i Dagbladet 3. november oppfordrer NOAHs Siri Martinsen leserne til å velge bort kylling, på samme måte som de oppfordrer til å velge bort kjøtt generelt. Vi respekterer ulike meninger, også om hvorvidt kjøtt skal spises eller ikke.

Det er imidlertid mange som ønsker å spise kylling i Norge, og vår viktigste oppgave er å levere disse produktene på en ansvarlig måte. Med det mener vi at vi skal behandle alle dyr med respekt, og gjøre det vi kan for å gi kyllingene et godt liv i våre fjøs.

Vi har ,sammen med våre 137 bønder, gjennomført en rekke tiltak for å bedre dyrevelferden i vår verdikjede. Vårt mål er å bygge videre på dyrevelferdsprogrammet for kylling som hele kyllingnæringen forholder seg til, og sørge for at vi utvikler enda bedre dyrevelferd i bransjen. For å klare dette har vi ansatt åtte veterinærer, en produsentveileder, to produsentkontakter og en fôrspesialist som alle følger opp, samarbeider med og støtter våre dyktige bønder, og alle som håndterer kyllingene på rugeri og slakteri.

Vi har utarbeidet en pakke med miljøberikelser som strøbading, vagler, plattformer, høy og hakkesteiner som gjør at kyllingene kan få utfolde seg gjennom aktiviteter de er naturlig motivert for å gjøre. Til tross for alle bra tiltak oppnådde vi ikke resultater vi mente var gode nok. Vi måtte gjøre mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer