KOMMENTARER

Vi som puster med magen

Coronaviruset går på omgang i familien. Her er en historie om den latterlig utilstrekkelige strategien for å begrense smitten.

PUSTE FRITT: I halvfigur-utsnittet av dette bylinebildet har jeg armene i kors. Det er ikke å anbefale, for det gjør det vanskeligere å puste med magen. Vi bringer derfor et utsnitt uten armer. Foto: Lars Eivind Bones / DAGBLADET
PUSTE FRITT: I halvfigur-utsnittet av dette bylinebildet har jeg armene i kors. Det er ikke å anbefale, for det gjør det vanskeligere å puste med magen. Vi bringer derfor et utsnitt uten armer. Foto: Lars Eivind Bones / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er en øvelse jeg får god trening i for tida: Å puste med magen. I NRKs radioprogram «Norsken, svensken og dansken» denne helga hevdet dansken (Hassan Preisler) at deres versjon av uttrykket «å puste med magen» heter «å puste med mellemkødet». Inne i uke to med coronasmitte i hus føles den danske versjonen mer passende enn den norske.

Det er ikke så mye annet en rekker når barn skal isoleres, familien skal testes, naboens hund skal luftes (coronasyk eier) og så videre. Min jobb er å sette meg inn i ulike problemstillinger for å skrive analyser og kommentarer, men nå har jeg knapt tid til å svare på e-poster. Livets skole har likevel gitt meg ganske god innsikt i et par ting den siste tida: Coronasmitte i heimen, og den latterlig utilstrekkelige strategien for testing, isolasjon, smittesporing og karantene (TISK) generelt – og arbeidet for å hindre smitte i skolene spesielt.

Pust med magen/mellemkødet, og hold ut med noen detaljer fra min hverdag som forklarer hvorfor dagens regime ikke virker.

Jeg har tre barn. Den yngste fikk påvist corona forrige søndag, altså for litt over ei uke siden. Da hadde coronasmitten allerede herjet på skolen. De to andre – og vi foreldre, var ikke smittet, viste PCR-testene. Hvis vi skulle følge reglene som gjelder nå, skulle den eldste ha vært på skolen allerede tirsdag, etter negativ PCR-test og negativ hjemmetest. Hun ville likevel ikke på skolen fordi hun var redd for å smitte noen, og er stor nok til å jobbe bra med skoleoppgaver hjemmefra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer