DEBATT

Trond Giske

Vi som tier samtykker ikke

Det som skjer nå er helt absurd, skriver Line Oma.

TOPPVERV: Trond Giske er innstilt til vervet som ny leder i Trøndelag Ap, etter det Dagbladet får opplyst. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TOPPVERV: Trond Giske er innstilt til vervet som ny leder i Trøndelag Ap, etter det Dagbladet får opplyst. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært relativt #metoo-stille i Arbeiderpartiet gjennom coronatida. Ingen har hatt lyst til å grafse i krisen partiet gikk gjennom etter nederlaget i 2017. Helst ville vi komme ut på den andre sida, stolte fordi vi selvfølgelig håndterte oppgjøret på en forbilledlig måte - slik et likestillingsparti skal gjøre.

Nå har det i lengre tid ulmet en frykt blant flere av oss. Det nærmer seg årsmøte i Trøndelag Ap. Fylkeslaget skal sikkert vedta spennende ny politikk, men det er også spådd at Trond Giske her vil velges til en fast plass i partiets landsstyre, som er Arbeiderpartiets øverste organ mellom landsmøtene. Selv har jeg passert termin og skulle mye heller tørket støv før familieforøkelse enn å bekymre meg for partiet vårt.

I metoo-stillheten har vi ønsket å gi Trøndelag Ap tillit til å ta riktige valg, men det har ikke vært en stilltiende aksept for det som nå er i ferd med å skje. Mantraet så langt har vært at Trøndelag Ap velger sine kandidater. Det er naturligvis riktig, men valget som våre partikamerater i Trøndelag tar, får konsekvenser for hele partiet.

Så derfor «maser» vi fortsatt om Trond Giske (eller slik jeg ser det: om rettferdighet, solidaritet og frihet fra seksuell trakassering). Giske har hatt flere tillitsverv og statsrådsposter enn noen annen, og har på flere felt gjort en god jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer