NAV

Vi tror på deg som er sykmeldt

NAV vet ikke noe mer enn det hovedpersonen, legen og arbeidsgiveren forteller.

MÅ INFORMERES: SIngen sykmeldte er like, og hver enkelt kjenner sin egen situasjon best, skriver innleggsforfatteren. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
MÅ INFORMERES: SIngen sykmeldte er like, og hver enkelt kjenner sin egen situasjon best, skriver innleggsforfatteren. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et innlegg fra Stine Hjerpbakk spør hun om NAV vet noe hun og legen hennes ikke vet, siden vi spør om hun kan jobbe selv om hun er sykmeldt.

NAV vet ikke noe mer enn det hovedpersonen, legen og arbeidsgiveren forteller. Noen er så syke at det er helt uaktuelt å jobbe. Andre opplever at det gjør godt for kropp og sinn å jobbe litt i kombinasjon med å være sykmeldt. Det som mange ikke er klar over, er at de selv kan styre dette. For eksempel kan du selv vurdere om du er klar for å komme tilbake tre dager før sluttdatoen som står i sykmeldingen. Eller om det går fint å jobbe i 60 prosent i stedet for i de 40 som sykmeldingen sier. Tidligere måtte man få en bekreftelse fra legen på at man ikke trengte hele sykmeldingen, nå er det fritt fram å bestemme dette selv i forståelse med arbeidsgiveren.

Derfor er det viktig at alle som er sykmeldt, faktisk får denne informasjonen. Når du logger inn på «Ditt sykefravær» på nav.no, får du vite hvilke muligheter du har. Det er ikke fordi vi tror at du ikke snakker sant, snarere tvert imot. Vi ønsker å gi informasjon til riktig tid slik at hver enkelt kan ta gode avgjørelser i sin situasjon. Ingen sykmeldte er like, og hver enkelt kjenner sin egen situasjon best.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer