DEBATT

Familiepolitikk:

Vil ha makt over familiene

Vi er skeptiske til at Jonas Gahr Støre påberoper seg makt over familien og tar fra dem valgmulighetene. KrF tror på et samfunn der familiene bestemmer selv.

VALGFRIHET: En stemme på KrF i valget er en stemme på familienes valgfrihet, for løsninger som gir dem mer fleksibilitet og mer tid sammen, skriver Jorunn Lossius, KrF.
VALGFRIHET: En stemme på KrF i valget er en stemme på familienes valgfrihet, for løsninger som gir dem mer fleksibilitet og mer tid sammen, skriver Jorunn Lossius, KrF. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

KrFs ideologi bygger på subsolidaritetsprinsippet, at avgjørelser bør tas på lavest mulig nivå. Det betyr at vi mener at avgjørelser som omhandler familielivet er opp til foreldrene og barna selv å bestemme. For oss er familiene et mål i seg selv, ikke et middel for å oppå andre mål – slik som er tilfellet for Arbeiderpartiet og venstresida.

For Støres, eller kanskje Vedums (?), regjering vil familiene havne nederst på prioriteringslisten. For dem er likestilling og arbeidslinja viktigere enn familiens selvstyre.

For KrF er likestilling også svært viktig, men for oss handler det om at kvinner og menn selv må få bestemme over egen hverdag og hvordan de vil kombinere jobb med familieliv. Enten det er å være hjemme med kontantstøtte eller at en av foreldrene tar en langt større del av foreldrepermisjonen slik at den andre fort kan komme tilbake til jobben eller studiet. Dette finner de best ut av – selv.

Jeg mener venstresiden også har et utdatert syn på arbeidslinja. I KrF ønsker vi at arbeidslivet skal tilpasse seg familielivet og ikke omvendt. En sliten småbarnsfar eller mor har det bedre om jobben er fleksibel slik at foreldrene får mulighet til å balansere jobb og familie. Å arbeide deltid for en periode mens barna er små er helt uproblematisk, om det er det som skal til for at små og store i familien skal oppleve kvalitet i hverdagen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer