KOMMENTARER

KrF:

Vil totalforby abort

Det Ropstad ikke vil snakke om er at forslaget allerede ligger til behandling i Stortinget.

TILSLØRER: KrF-ledelsen framstiller det som om partiet ikke har noe tydelig standpunkt om abortloven. Dette er rett og slett ikke sant. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TILSLØRER: KrF-ledelsen framstiller det som om partiet ikke har noe tydelig standpunkt om abortloven. Dette er rett og slett ikke sant. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

SVs ferske partiprogram er det beste som har skjedd Kristelig Folkeparti siden kontantstøtten. SV vil fjerne abortnemndene og utvide grensa for selvbestemt abort fram til fosteret er levedyktig.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad kaller forslaget «dramatisk», «radikalt» og «urovekkende». Det er det mange som er enige med ham i. Fem partier vil liberalisere abortloven, men det er stor forskjell på vedtakene – om å gi selvbestemmelse fram til uke 18 eller til uke 22.

SV har fått en rekke utmeldinger etter helgas vedtak, men både SV og KrF går fram på månedens meningsmåling for Dagbladet – i helhet tatt opp etter SVs landsmøte.

Ropstad og KrF ser seg nå tjent med å framstå som abortlovens forsvarere. Vårt Lands forsideoppslag fredag slår fast at KrF vil la dagens abortlov ligge og ikke stramme inn abortloven uten et bredt flertall. Programkomitéleder Erik Lunde avviser også, kreativt nok, at KrF angrep abortloven da de gikk inn i Regjeringen Solberg. I Politisk Kvarter torsdag morgen påsto Ropstad at partiet ikke engang har diskutert hva slags abortlov de ønsker seg. KrF-ledelsen framstiller det slik som om partiet ikke har noe tydelig standpunkt om abortloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer