KOMMENTARER

Virkelighetens regissør

Bertheussen jazzet med jentene og kontrollerte lekkasjene til pressen.

FACEBOOK: Laila Bertheussen opprettet den falske Facebook-profilen «Anita Berg» opprettet etter at samboeren Tor Mikkel Wara ble justisminister våren 2018. Dag 2 i retten, 9. september 2020. Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Har du noen som kan lekke saken til pressen IKKE til Dagbladet, så skal jeg ikke blande meg.»

Meldingen fra nå tiltalte Laila Anita Bertheussen til fornærmede Ingvil Smines Tybring-Gjedde fikk raskt og positivt svar. Utspørringen av Bertheussen i retten onsdag avslørte et nettverk så likt det teaterstykket «Ways of Seeing» ville problematisere at det er fristende å si at teateret fikk rett. Virkeligheten imiterer kunsten. Skuespillerne fra «Ways of Seeing» satt på bakerste rad i sal 250 mens Bertheussens kartlegging av dem ble vist fram og forklart. Ubehaget vokste gjennom dagen.

Bertheussen framsto under sin frie forklaring onsdag morgen som sympatisk og sjarmerende, opptatt av å beholde sin anonyme tilværelse. Jeg tror alle vi som satt i sal 250 ble fascinert av historien om Laila fra Lødingen, som møtte en avgått politiker og har levd lykkelig med ham i et kvart århundre. Hun har vært syk i en årrekke, men trivdes alene og fylte dagene med hobbyer og familien. Tiltaltes sinne mot PST framsto forståelig for en som er uskyldig. Hun var oppriktig opprørt over at huset hennes var blitt filmet og vist på en teaterscene, og forbannet over å bli mistenkt for de påfølgende angrepene og truslene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer