KOMMENTARER

Nytt Frp-forslag

Visit Rwanda

Det kan nærme seg flertall for en mer inhuman asylpolitikk. Sånn går det nemlig når Ap og Frp går i takt i asylpolitikken. Det er heldigvis ingen skam å snu.

VIL SENDE FLYKTNINGER TIL RWANDA: Sylvi Listhaugs Frp fremmer forslag om at norske asylsøknader skal behandles i andre land. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / NTB
VIL SENDE FLYKTNINGER TIL RWANDA: Sylvi Listhaugs Frp fremmer forslag om at norske asylsøknader skal behandles i andre land. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Mel.: Mikkel revAsylantNorge fantSøkte hjelp hos ListhaugListhaug sa"Hipp hurra"Sendte han til Afrika

Frp vil sende asylsøkere og flyktninger som kommer hit, bort. Ikke «tilbake dit de kom fra», som er det vanlige refrenget, men til Rwanda. For her i landet skal de i hvert fall ikke få oppholde seg.

Inspirasjonen har de hentet fra Danmark og Storbritannia. Begge er i gang med å utvikle avtaler med Rwanda for å selv slippe å måtte ta imot asylsøkere ved grensen. Tanken er at andre land enn Norge skal håndtere asylsøkere for oss, og gi opphold til de som trenger det mot Norges betaling.

Dermed foreslår de et nytt asylsystem som gjør at de landene i verden som er best egnet til å ta vare på folk på flukt, skal ta imot mange færre. Amnesty kaller ordningen for samvittighetsløs.

Dette er dessverre ikke bare en frynsete Frp-idé. Europeiske land gjennomfører det, og kanskje enda mer overraskende: det er mest sannsynlig flertall for en slik løsning på Stortinget.

Det er tirsdag denne uka at Frp legger forslaget på bordet i Stortinget. Dagbladet har fått tilgang til representantforslaget. Der vil det be regjeringen om å legge fram et forslag som er likt den danske modellen, og om å gå i dialog med Danmark og Storbritannia for å sikre «en felles løsning for asylmottak i utlandet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer