Vold i nære relasjoner

Vold i hjemmet øker

Vi har ikke lykkes med å sikre alle frihet fra vold fra sine nærmeste. Faktisk har tallene økt hvert år siden 2006.

SÅRBART: Vi må erkjenne at vi ikke har lyktes i å beskytte sårbare barn, unge og voksne, skriver bidragsyteren i dette debattinnlegget. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SÅRBART: Vi må erkjenne at vi ikke har lyktes i å beskytte sårbare barn, unge og voksne, skriver bidragsyteren i dette debattinnlegget. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er 21 år siden Odd Einar Dørum (V) og regjeringen Bondevik I la fram den første handlingsplanen mot vold i nære relasjoner. Det ble et tidsskifte. Det het ikke husbråk lenger. Det het vold i nære relasjoner, og det endret måten politiet og de andre aktørene jobbet på. Nå må innsatsen trappes opp.

Snart kommer dagens regjering med en ny handlingsplan mot vold i nære relasjoner. Det har vært mange i rekken, men problemet er økende, og vi trenger en forsterket innsats. Regjeringen prioriterer en helhetlig og offensiv politikk i arbeidet med å bekjempe vold og overgrep, voldtekt og vold i nære relasjoner.

Ifølge Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, red.anm.) har politianmeldte tilfeller av vold i nære relasjoner og antallet mennesker som er utsatt for dette, økt hvert år siden 2006. I tillegg er det en markant økning i mengden anmeldelser av seksuelle overgrep mot barn har og unge de siste åra. Vi må erkjenne at vi ikke har lyktes i å beskytte sårbare barn, unge og voksne som utsettes for trusler, overgrep og vold av noen som står dem nær. Vi har ikke gjort nok for å forebygge, hindre og avdekke vold og overgrep mot barn, og vold i nære relasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer