DEBATT

Osloskolen

Voldelige elever må få reaksjoner

Hvorfor er det slik at lærere i Osloskolen skal ha lavere vern enn andre arbeidstakere i andre bransjer?

INGEN TILTAK: Oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen har fjernet atferdsregulerende programmer i Osloskolen og per i dag har lærere ingen tiltak som beskytter dem mot vold på skolen, skriver innsenderen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
INGEN TILTAK: Oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen har fjernet atferdsregulerende programmer i Osloskolen og per i dag har lærere ingen tiltak som beskytter dem mot vold på skolen, skriver innsenderen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Antallet voldsepisoder utøvet av elever mot lærere, er femdoblet de siste fire åra. Det er bekymringsfullt, og svært alvorlig, om lærere ikke føler seg trygge på jobb. Det er også svært alvorlig at enkelte elever vil spytte eller kaste en stol på læreren sin. Sånn skal vi ikke ha det i skolen.

Dagbladet skriver på lederplass 29. desember at Høyre har enkle løsninger på voldsproblematikken mot lærere i Osloskolen. Det er en underlig tolkning av vårt forslag om lavere terskel for å utvise elever som utøver vold mot lærere i korte eller lange tidsrom.

For det første må vi forstå årsaken til hvorfor elever velger å utøve vold mot læreren sin, og derfor er det viktig at det gjennomføres en kartlegging og et dypdykk i tallene som har kommet fram i voldsrapporten. Det er viktig og nødvendig å finne ut av årsaken, men det hjelper veldig lite all den tid man ikke har noen tiltak for å bekjempe volden mot lærere.

For det andre må vi bekjempe vold mot lærere. Vi må ha tydelige reaksjoner mot elever som er villig til å utføre vold. Derfor foreslår vi at elever kan utvises fra skolen i lengre perioder, med oppfølging av politi og barnevern. I tillegg har vi også tidligere foreslått flere faste miljøarbeidere, og alternativt undervisningsopplegg til elever som ikke bør følge ordinær undervisning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer