DEBATT

Formuesskatt:

Witzøe, skatten og mediene

Det fins nesten ingen avis som vil forsøke å fremstille Witzøe og hans sak på en balansert måte.

FORMUESSKATT: Det finnes ingen forskning som har sett på effektene av å fjerne formuesskatten eller av å fjerne den på arbeidende kapital, som i praksis er det eneste som er politisk aktuelt, skriver Civita-leder Kristin Clemet. Foto: Heiko Junge / NTB
FORMUESSKATT: Det finnes ingen forskning som har sett på effektene av å fjerne formuesskatten eller av å fjerne den på arbeidende kapital, som i praksis er det eneste som er politisk aktuelt, skriver Civita-leder Kristin Clemet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Geir Ramnefjell skriver i Dagbladet 3.8. at Gustav Witzøe har gjort Erna Solberg en bjørnetjeneste ved å starte en ny debatt om formuesskatten.

Grunnen til at Ramnefjell mener at dette er «valgkampens største bjørnetjeneste» er at det er en «svært dårlig sak», og at «nordmenn antakelig har liten sympati med Norges sjette rikeste mann når han klager over skatten».

Jeg vil legge til en grunn til: Det fins nesten ingen avis som vil forsøke å fremstille Witzøe og hans sak på en balansert måte. Fristelsen til å vinkle sakene slik at «rikinger» som drister seg til å peke på skjevheter i skattesystemet, fremstår som egoistiske og lite sympatiske, blir rett og slett for stor. Og de som vil si dem imot, kan gjerne komme med ufine karakteristikker. Det holder i massevis.

Ramnefjell er heller ikke balansert når han forsøker å gå igjennom argumentene for og mot formuesskatten. Han påstår for eksempel at forskningen ikke gir noen støtte til Witzøes argumenter, men dette har ikke Ramnefjell grunnlag for å si. Det finnes ingen forskning som har sett på effektene av å fjerne formuesskatten eller av å fjerne den på arbeidende kapital, som i praksis er det eneste som er politisk aktuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.