DEBATT

Fjerner «Nissene over skog og hei»

Woke up, TVNorge!

Det tragikomiske tar over når en brunsminket nissekarakter blir sammenliknet med amerikansk rasepolitikk fra mellomkrigstida i et barnevennlig juleprogram. Hallo?

KRENKES: - Hvor lenge skal klovner slippe unna med sitt hvitsminkede «whiteface», og krenke albinoer, spør komiker Espen Thoresen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
KRENKES: - Hvor lenge skal klovner slippe unna med sitt hvitsminkede «whiteface», og krenke albinoer, spør komiker Espen Thoresen. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Man skal velge sine slag, og TVNorge-ledelsen valgte å sette inn støtet mot en brun nisse. Men obs! Bak sminken gjemte det seg en melaninfattig Espen Eckbo. Ordet rik har en bedre valør enn fattig, og siden jeg selv er å betegne som melaninfattig er det nå gangbar mynt at jeg burde føle meg krenket, men som sagt, man skal velge sine slag.

Mens resten av landet går gjennom den største krisa siden krigen, har PTVNorge altså tatt seg bryderiet å la slaget stå om hudfargen på julenisse. Gratulerer med smiletegn og tommel opp.

Det ufrivillig komiske oppstår når kommunikasjonsdirektør i Discovery, Hanne McBride, som en følge av dette velger en sjelden form for fornektelse og pedagogisk spagateri. McBride innrømmer overfor TV 2 at de ikke hadde forventet at alle ville like beslutningen, og at de har fått en god porsjon kjeft. Men hun legger også til at hun synes det er greit å bidra med innsikt i kompleksiteten bak beslutningen.

Det er med skam å melde at det eneste forståelige i svadaen fra kommunikasjonsdirektøren er at hun tydeligvis lider av en total mangel på det hun litt storslagent kaller innsikt i kompleksiteten. McBrides eneste bidrag viste seg å være at det hun manglet var nettopp det, innsikt i kompleksiteten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer