LEDER

Ytterst krevende

Tiltaksbyrden bør ligge på det laveste nivået som er forsvarlig.

ANGRIPES FRA TO FLØYER: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på regjeringens pressekonferense om coronasituasjonen tirsdag. Foto: Annika Byrde / NTB
ANGRIPES FRA TO FLØYER: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på regjeringens pressekonferense om coronasituasjonen tirsdag. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Regjeringen Støre angripes fra to fløyer, i forbindelse med at de tirsdag innførte nye og inngripende smitteverntiltak. Høyre-leder Erna Solberg og KrF-leder Olaug Bollestad har kritisert Arbeiderpartiet og Senterpartiet for å innføre for lite inngripende tiltak - for seint. Venstre-leder Guri Melby stiller derimot spørsmål ved om vi skal «stenge ned samfunnet hver jul», og mener vi må lære å leve med stadig nye varianter av coronaviruset. Kritikerne er flere og har bedre argumenter enn før. Professor Tore Wig skriver i Morgenbladet at innbyggerne ikke bør finne seg i «statens nye koronakontrakt», fordi myndighetene burde skalert opp kapasiteten i helsevesenet for å unngå nye tiltak. Han krever helsedirektørens avgang.

Kritikken illustrerer den ytterst krevende situasjonen vi står i nå. Gjennom snart to år med pandemi har vi vært gjennom nedstengninger, dugnad og karantenehotell. Næringslivet har blødd, besteforeldre har sittet isolert og barn har blitt nektet å leke med bestevennene sine. Staten har brukt enorme summer i kompensasjon og direkte utgifter. Folk er blitt vaksinert og har feiret gjenåpningen. Å stramme inn igjen nå gjør vondt. Det er viktigere enn noen gang å sikre at tiltakene er forholdsmessige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer