Ser du disse appene på barnas telefon, bør alarmen gå

Tro ikke at barn og ungdom bare bruker SMS og vanlige telefonsamtaler. En av appene kalles «Tinder for ungdom», en annen brukes til å skjule innhold.

PASS PÅ: En av appene kalles «Tinder for ungdom». En annen kan skjule privat innhold på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen
PASS PÅ: En av appene kalles «Tinder for ungdom». En annen kan skjule privat innhold på telefonen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ting som må ha vært enklere for foreldre da jeg var ung, var å kunne følge med litt på hva vi holdt på med når vi var hjemme.

For den gangen var det hverken internett, mobilkameraer, chattetjenester eller nettmobbing – som dagens foreldre må bekymre seg med.

Fritt frem for mange

Nå til dags har det blitt mer og mer vanlig at barn allerede fra skolealder blir utstyrt med egen mobiltelefon, og i en undersøkelse Codan forsikring utførte nylig, svarte over halvparten at de ikke hadde gjort noen tiltak for å sikre barnas ferdsel på nettet.

Det betyr at det for mange er fritt frem å søke på internett, se videoer på YouTube, laste ned apper, registrere seg på sosiale nettverk, prate med vilt fremmede og publisere bilder og video på nettet.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.