Hopp til innholdet

Finn beste og billigste mobilabonnement til din bedrift

 1. Beskriv hva du trenger

  Fyll ut vårt superenkle skjema med informasjon om behovet ditt

 2. Motta tilbud fra flere selskaper

  Vi sammenlikner flere selskaper for å gi deg de beste tilbudene

 3. Velg tilbudet som passer deg best

  Spar penger ved å velge den billigste og beste løsningen for deg

 • Få den beste prisen

  Mobilselskapene konkurrerer om å gi deg den beste prisen

 • Gratis tjeneste

  Du betaler ingenting for tjenesten

 • Helt uforpliktende

  Du velger selv om du ønsker å bytte selskap

Firmatelefon – Mobilabonnement for bedrift

Mobilabonnement for bedrift

Driver du egen næring trenger du firmatelefon. Har du ansatte er du som regel avhengig av at disse også besitter telefon. Fremfor alt vil firmaer som driver salgsrettet virksomhet være fullstendig vingeklippet uten mobiler til sine medarbeidere.

Mobilabonnements-pakker for bedrifter minner til forveksling om mobilabonnement til private. Det meste av innhold og programvare er tilgjengelig for begge grupper.

Det er imidlertid visse hensyn som er spesielt viktige for de som bestiller mobilabonnement til egen bedrift. Derfor har de store leverandørene utarbeidet egne ordninger for bedriftskunder.

I det følgende skal vi se på hva du bør tenke på når du velger bedriftsabonnement, og hvilke leverandører som leverer de gunstigste tilbudene avhengig av bedriftens behov.

Bedriftsabonnement med hensyn til pris

Alle som har drevet for seg selv eller jobbet med innkjøp i større firmaer vet hvor mye kostnadseffektivitet betyr. Du vil ha mest mulig tilbake for pengene du legger ut. Det er en stadig kamp for å minske utgiftssiden for å gjøre at det endelige overskuddet blir større.

Noen utlegg svarer seg imidlertid godt så lenge de generer mer i inntekter enn hva de koster.

Mobiltelefoner og mobiltelefonabonnement kommer i mange prisklasser. Her gjelder det å finne smertegrensen. Hvor stor del av budsjettet skal gå til telefoni?

Det kommer selvfølgelig i stor grad an på hva bedriften driver med og hvor sentralt det er med bruk av telefon.

Det må sorteres ut de funksjonene bedriften har bruk for, hvor store datapakker som skal inkluderes og om man tenker på at telefon og abonnement er en del av de ansattes frynsegoder.

Ting man også kan tenke på er rollover, bindingstid og muligheter for sentralbordløsninger. Dette kan du lese mer om etter vår presentasjon av de beste mobilabonnementene for bedrifter i Norge.

Merk at prisene for mobilabonnement for bedrifter oppgis uten merverdigavgift.

Bedriftsabonnement med mye datamengde

Leverandører priser abonnementene fortrinnsvis etter hvor mye data kundene ber om. Du må derfor ta et standpunkt til om telefonen bare skal brukes til telefonsamtaler og meldinger, eller om det skal være full tilgang på Internett-tjenester.

Her grupperer vi abonnementene i fire klasser:

1. abonnement med lite bruk av data: 1-4 GB per måned.

2. bedriftsabonnement med middels bruk data: 5-9 GB per måned

3. bedriftsabonnement med mye bruk av data: 10-19 GB per måned

4. bedriftsabonnement for superbrukere: Over 20 GB i måneden.

Her kommer vår kåring av de fire beste abonnementene i hver klasse.

Beste bedriftsabonnement 2022

Med skyhøye mobilkostnader, skjulte gebyrer og bindingstid kan det være skummelt og bytte bedriftsabonnement. Vi har gjort en test og avdekket hvem som tilbyr de beste bedriftsabonnement 2022.

 • Lite

  1 til 4 GB data

 • Middels

  5 til 9 GB data

 • Mye

  10 til 19 GB data

 • Super

  Mer enn 20 GB data

Beste mobilabonnement for bedrifter med lite bruk

Abonnementer som tilbyr kun 1-4 GB i måneden er naturlig nok også de rimeligste. Befinner bedriften seg i oppstartsfasen og har et stramt budsjett, er dette en løsning.

Det er imidlertid ikke mye mobilbruk du får for under 4 GB. Det holder imidlertid til å ringe for og sende de nødvendige tekstmeldinger. Skal du imidlertid ut på nettet, kan det bli tregt. Er det behov for det, bør abonnementet oppgraderes minst til middels.

talkmore

Bedrift 2 GB fra Talkmore

199 kr/mnd (eksl. mva)

Les mer
Norges beste bedriftsmobilabonnement for lite bruk i februar 2024

Talkmore er heleid av Telenor og kan derfor utnytte mobilnettet deres fullt ut. Dette datterselskapet har et spesielt godt renomme blant bedriftsbrukere. Bedriften har blitt kåret til det beste selskapet i denne kategoriene hvert år siden 2015 i EPSI Norways årlige målinger i bedriftsmarkedet.

Med deres medium abonnement får du god valuta for de knappe 200 kronene du må legge ut hver måned. Du kan prate så mye og så lenge du vil, og sende et ubegrenset antall tekst- eller bildemeldinger. Det vil også være nok til litt lett surfing.

Data du ikke bruker inneværende måned kan overføres til den neste.

Beste mobilabonnement for bedrifter med middels bruk

Abonnement med mellom 5 og 9 GB i måneden er det de fleste bedrifter har lagt seg på til nå. Vi ser dog en endring ved økt bruk av hjemmekontor, og møtevirksomhet gjennom plattformer som Zoom og Google Teams.

Et abonnement i denne klassen holder i massevis til googling og vanlig surfing på nettet. Det blir imidlertid litt knapt til nedlasting av tyngre vedlegg og bruk av strømmetjenester.

talkmore

Talkmore Talkmore 8 GB

299 kr/mnd (eksl. mva)

Les mer
Norges beste bedriftsmobilabonnement for lite bruk i februar 2024

Vi velger enda en gang å sette Talkmore først på lista over de beste tilgjengelige abonnement for bedrifter. Grunnen til det er den konkurransedyktige prisen sammen med den gode responsen fra firmakundene.

Talkmore tilbyr også en egen mobilapp med sentralbordløsning og 1 000 kroner i rabatt for ansatte som ønsker å kjøpe sin mobil fra dem (med bindingstid).

Beste mobilabonnement for bedrifter med mye bruk

Abonnement med data opp til 19 GB ble tidligere regnet for tungvektere. Det er ikke lenger tilfelle. Med stadig mer bruk av digitale møter i jobbsammenheng, er det stadig behov for mer data. Mange bedrifter måtte oppgradere sine abonnementer i forbindelse med den drastiske økningen av bruk av hjemmekontor i 2021.

Samtidig tilbyr operatørene tilsvarende bedre løsninger for å møte dette behovet.

release

Release 15 GB

349 kr/mnd (eksl. mva)

Les mer
Norges beste bedriftsmobilabonnement for lite bruk i februar 2024

Solide 15 GB fra Release bør dekke behovet for videomøter, surfing og sending av e-poster.

God oppfølging av bedriftskunder og etterfølgelse av sitt eget slagord Billig, grønt og enkelt bringer Release helt til topps i vår sammenlikning.

Release har også et utmerket abonnement på 10 GB per måned for 299 kroner

Beste mobilabonnement for superbrukere i bedriften

Det er mulig å få abonnementer helt opp til 100 GB. Det er nok sjelden at det er et behov for så mye datakraft i løpet av en måned, men vi kan tenke oss en ansatt som alltid er på jobb, tilgjengelig på nett døgnet rundt og har timevis med videokonferanser.

Bedrifter som går bra kan bruke disse abonnementene til å vise at de setter pris på sine ansatte, eller bruke dem som et lokkemiddel til å tiltrekke seg nye dyktige medarbeidere.

release

Release 30 GB

399 kr/mnd (eksl. mva)

Les mer
Norges beste bedriftsmobilabonnement for superbrukeren for februar 2024
Det beste bedriftsabonnementet for supergbruker i januser er et 30 GB abonnement fra Release til kun 399 kr/mnd (eksl. mva.)

Den grønne profilen til Release appellerer til mange bedrifter. Når de i tillegg til bærekraft også leverer på det tekniske og på kundeservice, er de vanskelige å konkurrere mot.

Prisen for dette eksklusive abonnementet knuser også tilbudene fra konkurrentene.

Data rollover – en nødvendighet for bedrifter

Det kalles som regel data rollover, men enkelte leverandører bruker det fornorskede begrepet data rullering (eller rullering av data).

Det betyr ganske enkelt at data du ikke bruker av abonnementet ditt denne måneden, får du overført til neste.

Hvis du har et abonnement som gir deg 10 GB i måneden, og bruker 6 GB, får du 4 GB lagt til på neste måned, Det vil si at du totalt har 14 GB.Rulleringen gjentas neste måned.

Det er vanlig at leverandøren har en begrensning på rollover som tilsvarer abonnementet du har. Det betyr at med et abonnement på 10 GB kan du maksimalt lagre 10 GB i rollover. Altså totalt 20 GB.

For bedrifter er det en fordel med rollover. Man kaster ellers ikke utstyr eller rekvisitter man ikke har brukt, og det samme gjelder for data. De er jo allerede betalt for. Uten rollover ville det kanskje være bedre å valgt et annet abonnement med mindre data.

Det er imidlertid ikke alle abonnementer som inkluderer rollover. Særlig kan dette gjelde for de aller rimeligste.

Mobilmarkedet i Norge

Ser vi markedsandeler blant de de forskjellige leverandørene av Mobilabonnementer, fordeler det seg slik.

De resterende av de 17 selskapene som leverer slike tjenester har en enda mindre markedsandel, og kommer i gruppen “øvrige”, Det er ut fra dette overhode ingen sammenheng mellom størrelse og pris.

Andre bredriftstjenester:
Få bedriftslån

Ofte stilte spørsmål

Hva er billigste mobilabonnement for bedrift?

De billigste mobilabonnementene for bedrifter er de som tilbyr datamengde under 5 GB, De gir normalt fri tale og ubegrenset antall med SMS og MMS, men er svært begrenset når det gjelder bruk av Internett.

Hva slags mobilabonnement trenger bedriften min?

Dersom det kun er snakk om å være tilgjengelig på telefonen, holder det med et abonnement med datamengde under 5 GB. Dersom det er meningen at den skal brukes til deltakelse på videomøter og liknende, trenger dere mer kraft.

Hva er data rollover?

Data rollover betyr at den datamengden du ikke bruker en måned, kan overføres til den neste.

Hva er roaming?

Roaming er når du bruker datanettverket til en annen operatør. Det er for eksempel vanlig når du oppholder deg i andre land enn Norge.

Er det billigere å være bedriftskunde?

Nesten alle mobiloperatørene har egne priser for bedriftskunder, og normalt lønner det seg å benytte seg av dette. Husk at prisene som oppgis er uten merverdiavgift.