Hopp til innholdet

Datakalkulator: Beregn ditt dataforbruk

Beregnet forbruk gjelder kun ved bruk av mobildata, og ikke ved bruk av Wi-Fi.

Strømming av musikk

Hvor mange timer bruker du på å lytte til musikk hver dag?

0 timer per dag

0 MB/dag

Besøk på nettsider

Hvor mange nettsider besøker du hver dag?

0 nettsider per dag

0 MB/dag

Nedlasting av musikk

Hvor mange sanger laster du ned hver dag? (F.eks iTunes)

0 sanger per dag

0 MB/dag

Lese og sende epost

Hvor mange e-poster sender/leser du hver dag?

0 eposter per dag

0 MB/dag

Strømming av video (Youtube, Netflix, HBO Nordic)

Hvor mange minutter med video ser du hver dag?

0 timer per dag

0 MB/dag

Opp- og nedlasting av bilder

Hvor mange bilder laster du opp eller ned hver dag? (F.eks Flickr)

0 bilder per dag

0 MB/dag

Bruk av GPS/navigasjon

Hvor mange mange timer benytter du GPS/navigasjon hver dag? (Google Maps ol.)

0 timer per dag

0 MB/dag

Online Spill

Hvor mange mange timer spiller du online hver dag?

0 timer per dag

0 MB/dag

Videosamtaler

Hvor mange timer bruker du på videosamtaler hver dag? (Skype, Facetime ol.)

0 timer per dag

0 MB/dag

Du har behov for

0 GB per dag

(0 MB per måned)

Finn beste mobilabonnement

Regne ut ditt dataforbruk med vår datakalkulator

Mobilabonnement for bedrift

Ved å ta i bruk en datakalkulator får du bedre oversikt over ditt data forbruk når det gjelder gb per dag, uke eller for hele måneden. Hvor raskt du bruker opp mengden data som inngår i ditt abonnement avhenger av forbruket.

Hva bruker du blant annet mobildata på? Strømmer du videoer, filmer eller andre tjenester som krever mer data som f.eks online spill? Eller surfer du på internett en liten time her og der. Kanskje bruker du kun internett når du skal laste opp bilder på sosiale medier eller for å kontakte noen på Messenger?

Eller er du en av dem som stort sett bare bruker mobilen til å ringe, sende sms eller motta og sende e-post? Hvilke ulike aktiviteter du bruker din data på forteller også mye om forbruket og hvilken datamengde du har behov for på din iPhone eller enhet.

? topp nedlastningshastighet1000 mbit/s
⭐️ DEKNINGG5
? Anbefalt leverandørTelia

Velg riktig abonnement

Når man skal kjøpe ny mobil tar man gjerne kontakt med butikkmedarbeideren for å finne ut mer om de ulike abonnementene som tilbys til den enheten, uavhengig av om det for eksempel er en iPhone eller Samsung.

Ekspeditøren spør ofte om hva du bruker mobilen til. Dette er gjerne for å få en bedre oversikt over ditt dataforbruk. Når butikken skal anbefale et mobilabonnement tilpasset ditt forbruk er det viktig å vite hva du faktisk bruker mobilen til.

Dersom du kun sender sms eller ringer vil du ha lite behov for et abonnement med mye data inkludert. Dermed vil det være unødvendig å betale ekstra for et abonnement som inkluderer store mengder data.

Datamengden påvirker prisen

Det er som regel mengden data som styrer prisene på de ulike abonnementene og derfor er denne informasjonen angående datamengde helt vesentlig for å velge riktig. Dersom du for eksempel bruker mobilen mye i forbindelse med jobb eller streamer og laster ned mange filmer kan det være lurt å velge et abonnement med ubegrenset data.

Kanskje du er en av dem som ikke bruker spesielt mye data i hverdagen eller for det meste er koblet til wifi.

Plutselig skal du til utlandet og har behov for ekstra data når du skal bruke GPS navigasjon i leiebilen. Dette er en situasjon mange kan komme i der de blir helt avhengig av å benytte seg av data roaming fremfor wifi tilkobling.

Da kan du enten endre abonnementet ditt for den perioden eller for eksempel kjøpe ekstra datapakker når du får tilbud om det på sms fra teleoperatøren.

Få bedre oversikt

Uavhengig av hva du bruker mobilt bredbånd til kan det være lurt å få en viss oversikt over dataforbruket på din faktura. Kanskje betaler du mer enn nødvendig for et abonnement med mye data inkludert, men bruker kun halvparten?

Ved å bli klar over sitt dataforbruk kan man spare mye penger i lengden.

Ved å sammenligne ulike mobilabonnement i Norge og ta i bruk deres data kalkulator kan du få oppdatert informasjon om mobilabonnement og telepriser. Med denne informasjonen blir det enklere å velge abonnement som passer databruken din.

Hvor mye GB per mnd du faktisk bruker, finner du ut av ved å gå inn på innstillinger på din mobil. Har du for eksempel Telenor som mobiloperatør kan du laste ned deres app og finne hvor mye du har brukt per dag eller i løpet av måneden i denne appen. Dersom du ønsker å endre abonnementet er det lurt å undersøke hva og hvor mye du faktisk bruker. Ved å benytte seg av informasjonen i en slik app blir det enkelt å velge riktige basert på nøyaktig informasjon fra din mobiloperatør.

Et eksempel på hvordan du kan beregne ditt data forbruk

Dette er estimert dataforbruk, så mengden kan variere ut fra de ulike aktivitetene. Samtidig kan det gi deg en bedre oversikt over hvor mye dataforbruk som kreves til de ulike formålene.

For eksempel er estimert databruk for å strømme videoer, TV eller filmer ca. 8 MB per minutt. Når det gjelder Online spill er estimert data 737 kB per minutt. Generell surfing på internett er estimert til 942 kB per side.

Publisering av bilde på sosiale medier er estimert til 819,2 kB per bilde som blir publisert. Nedlastning av sanger og applikasjoner er 5 MB per nedlastning.

Skal du for eksempel laste ned to apper bruker du omtrent like mye MB som per minst du streamer en film. For å sende eller motta e-post er estimert data 249 kB per e-post.

Bruk av navigasjon er ca. 7 MB per tur. Dette er vel og merke estimert dataforbruk og kan variere.

Samtidig kan disse talene gi deg en liten pekepinn på hva de ulike aktivitetene kreve av data. Da kan det også bli enklere å velge riktig mobil abonnement hvis du for eksempel vet at det for det meste er streaming av serier eller navigasjon mobilen brukes til.

Kort oppsummert

Når du regner ut ditt databehov ved hjelp av vår datakalkulator vil du få bedre oversikt over ditt mobil data forbruk. Dette vil variere avhengig av hva du streamer, laster ned eller generelt hva du bruker din mobildata til. Apper, sanger og podkaster har ulike filstørrelser. Det samme gjelder serier, filmer og online spill. Alt dette krever ulik mengde data avhengig av filstørrelse.

Ettersom dataforbruket er individuelt og dermed avhenger av hvordan du bruker din smarttelefon, anbefaler vi at du tar i bruk en datakalkulator for å få bedre oversikt over hvor mye mobildata du trenger.

De fleste mobiloperatører i dag tilbyr fri tale, fri SMS, data rollover og EU roaming inkludert i abonnementet. Samtidig er det datamengden som vanligvis avgjør sluttsummen på regningen. Derfor er det viktig å få oversikt over hvor mye data du egentlig trenger når du velger eller endrer abonnement til din mobil.