Hopp til innholdet
Espen Jakobsen

Oppdatert 5. mai 2023

Mobilabonnement med Netflix

Mobilabonnement med Netflix

Netflix har de siste årene blitt en viktig applikasjon på nordmenn sine mobiltelefoner. Denne strømmetjenesten krever derimot store mengder data og det har derfor blitt mer populært å benytte seg av ulike mobilabonnement som tilbyr ubegrenset mengde data per måned.

Dersom du benytter deg av denne strømmetjenesten og ikke har et mobilabonnement med stor eller ubegrenset mengde data inkludert, bør du kanskje vurdere å legge til ekstra data.

Selv om det er mengden data inkludert i abonnementet som i stor grad styrer sluttprisen, kan det fort bli kostbart dersom man streamer serier på Netflix, går tom for data og benytter seg av datapakker.

I dag tilbyr de fleste mobiloperatører abonnement med ubegrenset data eller «fri datamengde». Dette kan være et smart valg for deg som bruker Netflix hyppig gjennom måneden.

Finn billigste mobilabonnement til ditt bruk

Netflix inkludert i abonnementet

De fleste mobilabonnement i dag tilbyr tilleggstjenester som fri tale, sms, data rollover og fri dataroaming i EU inkludert i abonnementet.

Nå kan du også få strømmetjenesten Netflix inkludert i en rekke ulike abonnementer.

Vær oppmerksom på at en slik underholdningstjeneste krever et abonnement med rikelig datamengde og kan dermed føre til at abonnementene som tilbyr denne tjenesten inkludert vil være noe dyrere.

Samtidig kan du spare en del penger dersom du til vanlig benytter deg av Netflix for å streame filmer, serier eller dokumentarer. Sjekk ut de ulike mobilabonnementene eller kontakt din teleoperatør i dag for å høre hva de kan tilby for å hjelpe deg med å spare penger.

Er du usikker på hvor mye data inkludert du egentlig trenger for å se Netflix. Benytt deg gjerne av en datakalkulator for å få bedre oversikt over ditt dataforbruk på mobilen.

På den måten kan det bli enklere å velge riktig abonnement uavhengig av om du se vil Netflix, HBO, Viaplay eller andre underholdnings tjenester.

Ubegrenset data gir frihet

Ved å benytte deg av abonnementer med ubegrenset gb data som for eksempel Telia X abonnementet vil du kunne strømme filmer, serier og sport ubegrenset uten å tenke på databruken. Slike abonnement med ubegrenset gb data har blitt stadig mer populært blant ulike mobiloperatørene som Telia, Telenor og Ice for å nevne noen.

Tidligere brukte nordmenn i hovedsak data for å lese epost eller nyheter, men etter at smarttelefonene for alvor ble innført for drøyt ti år siden, har mobilbruken blitt skyhøy. Sosiale medier, strømming av video og musikk er en av faktorene til dette.

Telia

Hos Telia får du både mobilabonnement og mobilt bredbånd med ubegrenset data. Det gjør at du blant annet kan streame serier fra Netflix uten å bruke opp datamengden på et par timer.

Streaming av filmer eller serier på strømmetjenesten Netflix krever ofte mye mobildata og det går fort 1 GB i timen eller mer når man ser på en film i standard oppløsing. Dersom du streamer i HD eller ultra-HD kvalitet kan dette forbruket både dobles og tredobles.

Dermed kan det være lurt å laste ned filmer eller serier mens du fremdeles er tilkoblet til wifi dersom du ikke har ubegrenset gb data inkludert i abonnementet. Visste du at med Telia Play kan du lagre favoritt innholdet ditt og se det offline når som helst – uten at det bruker mobildata.

Se alle mobilabonnement fra Telia

Ice

Ice tilbyr mobilabonnementet «Data-frihet» der du kan surfe med 1000 GB per mnd. Det betyr at du kan streame 1287 timer på Netflix i full HD, lytte til en halv million sanger på Spotify og besøke flere hundre tusen ulike nettsider.

Med andre ord har du i aller høyeste grad data frihet og trenger ikke bekymre deg for at datamengden inkludert i abonnementet, skal ta slutt når du skal se Netflix film eller annen underholdning på for eksempel Viaplay.

Se alle mobilabonnement fra Ice

En av verdens største underholdningstjenester

Netflix ble grunnlagt i 1997 av Reed Hastings og Marc Randolph. Tjenesten er et nettbasert bibliotek der man blant annet enkelt kan strømme film, serier og dokumentarer på ulike enheter ved å være abonnent.

Tallene for 2019 viser at Netflix hadde over 148 millioner betalende brukere over hele verden. USA utgjorde 60 millioner av disse. Med et enormt utvalg av film og serier som stadig oppdateres, kan man i dag benytte seg av denne strømmetjenesten i nesten alle deler av verden.

Det er kun fastlands-Kina, Syria, Nord-Korea og Krim som ikke har tjenesten tilgjengelig for sine innbyggere. Netflix er med andre ord en av verdens mest populære strømme tjenester som gjør det mulig å velge mellom det meste av underholdning når det gjelder film, serier med mer.

Kontroll over datamengden i Netflix appen

En ny funksjon som har blitt lansert bidrar til at du får bedre kontroll over hvor mye gb per time du faktisk bruker når du strømmer film og serier på Netflix. Strømmetjenesten er minst like populær på TVn som på mobilen og nettbrettet. Den største forskjellen her er at TVn gjerne er koblet til wifi tilgang i huset. Skal du strømme en film på nettbrett eller mobil og ta i bruk mobildata kan prisen fort bli høy ettersom dette krever en del gb per time.

For å gjøre det enklere for brukerne har Netflix derfor lansert en ny funksjon som gjør det enklere for deg som bruker å få kontroll over databruken. Ved å gå inn i innstillingsmenyen til Netflix appen vil du nå få en oppdatering som lar deg velge hvilken kvalitet du ønsker se serien eller filmen i.

Med andre ord kan du når som helst sjekke innstillingene i appen på din Android eller iPhone og få tilgang til hvor mye mobildata du kan bruke i ditt abonnement. På denne måten kan du se Netflix når som helst, uten å bekymre deg for at din databruk skyter i været ukontrollert.

Velg mellom ulike nivåer

Man kan velge mellom lav, middels, høy og ubegrenset kvalitet. Ved å benytte seg av den laveste kvaliteten informerer Netflix om at man får ca. fire timers avspilling per gigabyte. Videre gir middels ca. to timer per gb og høy gir rundt en time avspilling per gb.

Dersom du benytter deg av ubegrenset kvalitet kan det være lurt å holde seg koblet på wifi eller ha et mobil abonnement som tilbyr ubegrenset data. Ved å benytte seg av disse innstillingen kan du selv regulerer hvor mye data du ønsker at Netflix skal benytte seg av når du strømmer en video eller serie.

Dersom du ikke har ubegrenset data inkludert i abonnementet kan dette være en god løsning for de fleste. Det kan sammenlignes med for eksempel YouTube. Når du skal spille av en musikkvideo eller serie på YouTube kan du gjerne velge kvaliteten i avspillingsvinduet.

De ulike valgene varierer, men HD kvalitet krever ekstra data og god internettilgang. Befinner du deg for eksempel på hytta med dårlig internettforbindelse, kan det være en god ide å senke HD kvaliteten for at innholdet ikke skal bruke for lang tid å laste.

Appene kontrollerer hverdagen

Man blir stadig mer avhengig av ulike apper for å fungere i hverdagen. De fleste har nettbanken enkelt tilgjengelig i en app på mobilen. Skal man raskt overføre penger til en venninne som la ut for en matbit på restauranten er det Vipps som gjelder for de fleste.

Skal du kjøpe bussbillett i Oslo eller er usikker på hvilken buss du skal hoppe på? Da er det Ruter appen som må lastes ned.

Mistet du akkurat bussen og er allerede ti minutter forsinket? Kanskje du har glemt bankkortet ditt og skal betale for noen klær i butikken. Ved hjelp av Apple Pay kan du i løpet av få sekunder legge til bankkortet og få betalt uten problemer.

Med andre ord har digitaliseringen av samfunnet ført til at man i mye større grad er avhengig av mobilen for å fungere i hverdagen.

Dette fører også til at databruken skyter i været sammenlignet med tidligere. Ved å benytte deg av de mobilabonnementene som tilbyr ubegrenset mengde data kan du derfor helt bekymringsløst surfe så mye du vil på Netflix eller andre strømmetjenester uten å gå tom for data halvveis inn i måneden.

I denne guiden
Sammenlign mobilabonnement
Finn beste mobilabonnement