Stille luksus

- De som vet, de vet

- Håpløst provoserende.

STILLE LUKSUS: Ivanka er ikke akkurat fremmed for eksklusive og dyre klær uten logo, skal vi tro KKs mote- og skjønnhetsansvarlig. Foto: NTB
STILLE LUKSUS: Ivanka er ikke akkurat fremmed for eksklusive og dyre klær uten logo, skal vi tro KKs mote- og skjønnhetsansvarlig. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stille luksus, trenden som skriker penger og makt. Suksesserien Succession fikk en hel moteverden til å snakke høyt om quiet luxury tidligere i høst, og nå er den å skimte overalt.

Skreddersydde plagg, spisse slag, sylskarpe krager og kasjmir. Det er ikke bare edgy moteprofiler på moteuker som kaster seg på, trenden er vel så synlig i «det vanlige gatemotebildet» - og trenger heldigvis ikke å koste skjorta.

Fra gata til rettssalen. Da Ivanka Trump (42) skulle innta vitneboksen i forbindelse med sin fars, Donald Trump (77) bedragerirettssak i forrige uke, troppet også hun opp i et eksklusivt antrekk - «som ikke syntes».

Eller som amerikanske Page Six omtalte det: en god kombinasjon av low-key og high-end.

Datteren til den tidligere presidenten gikk altså for et enkelt og rent uttrykk iført en marineblå blazer og matchende bukser fra merket Another Tomorrow, samt en klassisk hvit T-skjorte kombinert med Jimmy Choo-pumps i semsket skinn.

Dette antrekket skal til sammen koste rundt 35 000 norske kroner.

Men det stopper ikke der. 42-åringen toppet nemlig det hele med en klassisk (og svindyr!) kåpe fra merket Carolina Herrera lett verdt en femsifret sum alene - og en svart og romslig Chanel-veske som du i dag kan få kjøpt liknende av på det norske bruktmarkedet for rundt 30 000 kroner.

LUKSUS: Ivanka gikk for et nøytralt antrekk verdt rundt 30.000 norske kroner under farens rettssak denne uka. Foto: NTB
LUKSUS: Ivanka gikk for et nøytralt antrekk verdt rundt 30.000 norske kroner under farens rettssak denne uka. Foto: NTB Vis mer

Definisjonen av stille luksus

Tilsynelatende full av selvtillit og mot tok Trumps datter motvillig standpunkt under rettssaken, og hun var klar i sin tale da hun hevdet at hun ikke hadde noen rolle i farens forretninger til tross for sin tidligere stilling som visepresident i Trump-organisasjonen.

Det var i 2017 hun forlot organisasjonen til fordel for jobben som rådgiver for Det hvite hus.

Nå skal vi ikke gå noe nærmere innpå selve rettssaken, men vi kan vel fastslå at Ivanka Trump også her gikk for en look som på mange måter er selve definisjonen på stille luksus? Under vitnehøringen lot hun for øvrig håret henge løst, med naturlige bølger. Sminken var minimal og naturlig.

- Håpløst provoserende

- Ivanka er jo ikke akkurat fremmed for såkalt stille luksus som har ridd motebildet som en mare den siste tida, sier KKs mote- og skjønnhetsansvarlig Ida Elise Eide Einarsdottir, før hun fortsetter:

STJERNEMØTE: Når to verdener kolliderer, så smeller det. Slik gikk det da Kim Kardashian møtte Norges Erling Braut Haaland. Video: NTB, GQ Sports, Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Det minner litt om Gwyneth Paltrow hvis antrekk i retten gikk viralt, og gjorde henne på mange måter til en slags gallionsfigur for nettopp trenden som kjennetegnes av svindyr luksusmote uten logo og andre «flashy» kjennetegn - litt sånn de som vet, de vet.

- Det er håpløst provoserende, spesielt i disse tider der dyrtid og inflasjon råder, for ikke å snakke om verdensbildet med krig og stadig økende sosiale forskjeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer