Anniken Lauritzen

- Mange menn har «fatshamet» meg

Nylig var Anniken (33) på date hos en mann som ble helt lamslått av at hun tok to tacolomper istedenfor én.

ANNIKEN LAURITZEN: Anniken får mye hat på nett for å si meningene sine, men hun blir også hyllet for å fortelle om sine datingerfaringer. Foto: Ida Bergersen
ANNIKEN LAURITZEN: Anniken får mye hat på nett for å si meningene sine, men hun blir også hyllet for å fortelle om sine datingerfaringer. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tatt turen til Moss, for å møte Anniken Lauritzen (33). Anniken har begynt å få en stor følgerskare på TikTok, og hun har skapt voldsomme reaksjoner blant mange, fordi hun snakker åpent og ufiltrert om det meste. Hun deler mer enn gjerne datingerfaringer, med en god dose humor. Noen elsker det, mens andre blir mildt sagt forbanna.

Anniken bor i nærheten av Mossesundet, i en lys, moderne leilighet med store vinduer og god høyde under taket.

Anniken kommer ut, og hilser med et solid håndtrykk og et bredt smil. Hun forteller at hun er født og oppvokst i Moss, men at hun har bodd i alle de største byene i Norge. De siste tre åra har hun bodd i denne leiligheten.

Slik startet TikTok-karrieren

Anniken har jobbet som frisør i tolv år, og makeupartist i ti år. Hun har jobbet mye i salong, og reist rundt og stylet folk - både kjente og ukjente. De siste åra har det eksplodert litt, og hun har kontrakter med ulike kjendiser hun styler jevnlig.

FRISØR OG MAKEUPARTIST: Anniken fikk ofte høre fra kunder at hun burde lage video med historiene hun fortalte dem, fordi de var så morsomme. Foto: Ida Bergersen
FRISØR OG MAKEUPARTIST: Anniken fikk ofte høre fra kunder at hun burde lage video med historiene hun fortalte dem, fordi de var så morsomme. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Og det er nettopp i denne settingen, hvor hun fikser hår og sminke, historiene blir fortalt. Anniken skravler i vei, totalt ufiltrert. Og da hun fikk høre x antall ganger at hun er morsom og burde lage videoer med historiene hun fortalte - spesielt datinghistorier - tenkte hun: Ja, hvorfor ikke?

Det var under lockdown at Anniken virkelig begynte å ta i bruk TikTok. Da restriksjonene lettet, reiste hun rundt med jobben, og var mye på farten rundt omkring i landet. Da var det kjekt å ha Tinder.

- Jeg måtte finne selskap. Så begynte jeg å filme mens jeg fortalte om datene mine, og flere av dem gikk viralt.

Filteret forsvinner mer og mer

Filteret har forsvunnet mer og mer med alderen.

- Jeg synes bare det er gøy å bjuda på. Sånn har jeg alltid vært. Når jeg sitter på jentevors og i bursdager, hender det at folk sitter og måper, og synes jeg er for vulgær.

Nå har 33-åringen over 16 000 følgere på TikTok, og enkelte videoer har flere hundre tusen visninger.

- Jeg synes det er veldig morsomt å ha det gøy på menns bekostning, og drite dem ut litt. Jeg føler at kvinner ofte blir så kritisert for ting, så det er på tide at vi tar igjen. Men det er en hårfin linje der - jeg henger jo ikke ut noen for å være slem, jeg gjør det med humor.

«FOR MYE»: Anniken har fått høre av ekser at hun er «for mye». Men hun gidder ikke å tilpasse seg en mann som synes det. Foto: Ida Bergersen
«FOR MYE»: Anniken har fått høre av ekser at hun er «for mye». Men hun gidder ikke å tilpasse seg en mann som synes det. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Mye selvironi

Ikke minst bruker Anniken seg selv, og «driter ut» seg selv. Hun får mange stygge kommentarer - noe hun ikke bryr seg om. Hun lager bare humoristiske videoer ut av det.

- Mange fatshamer meg, så dersom en sier til meg at jeg er feit, svarer jeg at jeg er glad i smør. Folk blir så satt ut når jeg svarer på den måten.

Nylig var Anniken hjemme hos en treningsfyr som ble helt lamslått av at hun tok to tacolomper istedenfor én.

- Ei venninne lurte på om jeg ikke blir lei meg av å få sånne kommentarer, men det har jeg fått høre fra jeg var tolv år - man blir immun til slutt.

Det har dog ikke alltid vært sånn at de stygge kommentarene preller av, forklarer Anniken. I starten av 20-åra tok hun gjerne på seg to hold-in-truser og strømpebukse, for å stramme inn alt som kunne strammes inn.

- Nå gir jeg mer faen, og tar i bruk Eminem-effekten istedenfor. Jeg driter ut meg selv før den andre rekker å si noe, så da har de ikke noe å komme med. Folk kommer ikke til å slutte å kritisere de som stikker seg fram, så da gjelder det å gjøre noe morsomt ut av det. Jenter skal også få lov til å være grove i kjeften.

@annikenlauritz Svarer @Inger Lise M Ludvigsen Noen som har hatt noen ille dater???🫣🫣🥲❤️‍🩹 #fyp #viral #tullejenta ♬ original sound - Anniken Lauritzen

Singellivet

Bortsett fra noen «situationships» har Anniken vært singel de siste åtte åra. Og hun forsikrer at grunnen til at hun dater mye, ikke er fordi hun er på desperat jakt etter en kjæreste - hun er selvstendig, og trives veldig godt som singel.

- Jeg har liksom alltid vært «den single» i gjengen. Jeg føler meg fri. Når jeg er i forhold, får jeg enten kjeft fordi jeg har vært «for mye», eller fordi jeg har vært for full. Jeg har vært i forhold med mye krangling, og fått mye kjeft, sier hun, og begynner å le.

- En gang jeg fikk kjeft fordi jeg hadde vært for full, gikk jeg bare, og kom tilbake tre dager seinere. Kjæresten var kjempesur, og lurte på hvor jeg hadde vært. Jeg svarte at jeg ikke gidder å stå og ta imot kjeft. Jeg vil ikke tilpasse meg en mann.

En annen ekskjæreste mente at hun lo for høyt.

- Han ble flau over meg fordi jeg lo. Da covid kom, håpet jeg at han skulle få det først, for å si det sånn, ler hun.

Blikking og luftskåling

Anniken er heller ikke fremmed for å ta kontakt med folk på treningssenteret eller byen, for eksempel.

- Man må tørre å smile og hilse på folk - jeg har blitt ekspert på luft-skåling om jeg ser en kjekk fyr på andre siden av baren, for eksempel. Er de interessert, kommer de bort. Og blikking er viktig: Du må holde blikket litt for lenge, se en ekstra gang til, og til slutt tørre å gå bort og si hei om du føler at han møter blikket ditt.

MÅ TØRRE: Anniken oppfordrer andre single til å tørre å by på seg selv, og ta kontakt om de finner noen de synes er interessante. Foto: Ida Bergersen
MÅ TØRRE: Anniken oppfordrer andre single til å tørre å by på seg selv, og ta kontakt om de finner noen de synes er interessante. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Blitt oppsøkt av fremmede

Selv om Anniken synes det er gøy at folk tar kontakt med henne, er det ikke all oppmerksomhet som er like hyggelig. Nylig måtte hun fikse hemmelig adresse, da det har hendt flere ganger at menn har møtt opp utenfor leiligheten hennes.

For kort tid siden sto det en beruset mann utenfor og filmet inn i stua hennes. Han sendte videoen til henne med teksten: «Jeg skulle be deg på date, men det ser ut til at du ikke er hjemme.» Andre har kjørt dit med bil, og stått og blinket utenfor, eller ringt henne og sagt at de vil møte henne.

- Det var litt skummelt, så jeg skjønte at jeg måtte ta noen grep … jeg liker jo å provosere, men man vet aldri hva som møter opp her. Noen hisser seg kraftig opp.

Den verste daten

- Hvilken date er den verste du har vært på?

Anniken tenker et lite sekund, før hun kommer på daten som kan skremme alle og enhver.

- Jeg kommer på en som var ekkel, sier hun, og det ser ut som at tanken gjør henne akutt kvalm.

Hun hadde snappet med en fyr i to uker. De hadde felles venner, og han virket som en ordentlig og oppegående fyr. Hun anså det som trygt å dra hjem til ham, så hun gjorde det. Han skulle lage middag.

To timer før daten spurte han om hun kunne handle maten, da han hadde mistet bankkortet sitt. Han unnskyldte seg og var flau, men Anniken tok det hele på strak arm, og sa at det gikk fint - hun kunne handle.

Idet hun kom inn døra i leiligheten, møtte hun en vegg av stank. Hele leiligheten var mørk - denne mannen hadde åpenbart forsøkt å skjule hvor møkkete det var i leiligheten. På kjøkkenbenken hadde han plassert sju sammenknyttede poser med søppel, ved siden av en gammel pastarett tildekket av et oppvaskhåndkle.

Måtte komme seg ut

Lettere sjokkert satte Anniken seg ned i skinnsofaen, som var så seig at hun aldri trodde hun ville komme seg opp igjen. På bordet foran sofaen lå det en tåneglklipper. Men det aller verste var badet.

- Jeg måtte tisse, og da gjorde jeg som jeg gjør på festivaldo: Jeg sto i hockey over, for doen var så ekkel at jeg ikke ville sette meg ned på den. Det stinket surt treningstøy av skittentøykurven, og speilet var så fullt av spytt og poppa kviser at jeg ikke engang så meg selv. Det så ut som at det var frostet!

Anniken sendte melding til en venninne i ren panikk (hun allierer seg alltid med en venninne før date, i tilfelle noe oppstår), og ba henne om å sende masse meldinger og ringe, mens hun gikk på toalettet. Mens Anniken var på det skitne badet, sørget venninnen for full action på telefonen, som plinget i vei foran daten hennes, slik at han skulle tro det hadde oppstått en nødssituasjon.

- Jeg brakk meg flere ganger - den stanken var så intens. Men jeg kom meg ut derfra. Da jeg kjørte hjemover, kjente jeg at lukten fortsatt satt i håret mitt, så jeg måtte hjem og dusje.

Hun grøsser av tanken.

- Det var skikkelig ille!

STJERNEMØTE: Når to verdener kolliderer, så smeller det. Slik gikk det da Kim Kardashian møtte Norges Erling Braut Haaland. Video: NTB, GQ Sports, Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer