Kjendisenes sparetips

Sparetips: - Dropp sminke, kjør ostesmørbrød

Vi har spurt fire kvinner om deres beste sparetips.

KJENDISENES SPARETIPS: Bahare er opptatt av gode produkter for håret, men for å spare penger bruker hun en spesiell taktikk for at den dyreste sjampoen skal holde lenger. Foto: Privat
KJENDISENES SPARETIPS: Bahare er opptatt av gode produkter for håret, men for å spare penger bruker hun en spesiell taktikk for at den dyreste sjampoen skal holde lenger. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det er dyrere tider, og vi samler på budsjettips. Nå deler flere kjente profiler sine produktfavoritter og sparetips med oss.

Moteprofil Marianne Theodorsen lyser opp feeden til over 217 000 Instagram-følgere med stilige, fargeglade og edgy antrekk. Hun har flere budsjettips å dele når det kommer til produkter.

- Jeg bruker ansiktsvasken fra CeraVe, den kommer i flere forskjellige varianter, som jeg liker å rullere på etter hva huden min trenger. Den er et must!

BEGRENSER: Moteprofil Marianne Theodorsen sverger til produkter med multifunksjoner.
BEGRENSER: Moteprofil Marianne Theodorsen sverger til produkter med multifunksjoner. Vis mer

Vinterfavoritt

- Jeg er også veldig glad i en maske fra Kiehl’s om vinteren. Den er kanskje ikke den aller rimeligste, men den er veldig, veldig drøy.

Når det kommer til sminke, kommer budsjettfavoritten fra populære CAIA Cosmetics.

- Jeg synes de har mye fint - og liplineren er jeg spesielt glad i.

Har du noen budsjettfavoritter når det kommer til hår?

- Jeg bruker en spray fra Redken som er både conditioning, varmebeskyttende, og i tillegg fungerer mot frizz og tørt hår. Dette er et multiprodukt som du kommer veldig langt på vei med, tipser hun.

Mattips

Produktfavoritter satt til side, har vi alle merket prisendringer i matbutikken. Theodorsen har en soleklar favoritt når det kommer til billigmiddager:

- Hjemmelaget tomatsuppe! Det pleier jeg å lage ofte.

- For variasjon kan man legge til for eksempel egg eller makaroni. Kanskje ha et ostesmørbrød ved siden av. Steke litt grønnkål. Muah! Digg, slår Theodorsen fast.

Stramme inn på julegavene

Jula nærmer seg med stormskritt. Ifølge Theodorsen skal de voksne i familien stramme hardt inn på julegaver i år.

- Vi skal kanskje gi hverandre bare en liten symbolsk hyggelig greie, og heller gi til veldedighet. Ellers synes jeg, som alltid, at de gavene jeg setter mest pris på er de som er selvlaget eller kjøpt brukt. Det synes jeg har litt mer sjel!

Hva er ditt beste sparetips?

- Å sette penger i fond, med lang horisont. Så kan man sette inn litt og litt når man har mulighet, og de får vokse seg større der, sier Theodorsen.

- Jeg sverger til fond, for de gangene jeg har prøvd med sparekontoer og sånn, blir pengene borte. For meg kan de ikke være tilgjengelige.

- Tenk omvendt!

Journalist og tv-profil Bahare Viken mener det er fordelaktig å tenke litt omvendt. Hva trenger du egentlig hvis utgangspunktet er godt?

- Det aller mest budsjettvennlige tipset er vel å droppe sminken, men det er jo lettere sagt enn gjort. Men det skal heller ikke undervurderes! Jo bedre hud man har, jo mindre behov har man for å dekke den med sminke og bruke penger på det. Mitt beste tips vil derfor være å investere tid i gode hudrutiner, sier Viken.

MÅ VI HA DET? TV-profil Bahare Viken mener sminkeforbruk bør begrenses når det et mulig.
MÅ VI HA DET? TV-profil Bahare Viken mener sminkeforbruk bør begrenses når det et mulig. Vis mer

Produktfavorittene hennes er alle drøye i bruk, presiserer hun.

- Ellers er alt jeg bruker av sminke til øyne og lepper fra billige merker. Jeg har forsøkt å gå for en dyrere maskara eller leppestift noen ganger, men som oftest foretrekker jeg de billigere versjonene.

Hårtips

- Har du noen rimelige produktfavoritter til hår?

- Jeg har en veldig sensitiv hodebunn som lett blir tørr, spesielt nå om vinteren. Derfor er min beste hår-hack å ha én billig sjampo og én som kanskje er litt dyrere som gjør det du trenger for ditt hår. For at den dyrere sjampoen skal holde lenger, vasker jeg først håret en gang med den billige, for så å vaske og la virke lenger med den dyrere.

- På den måten varer den dyrere sjampoen lenger, og trekker bedre inn i håret og hodebunnen, og du trenger kun bruke ganske liten mengde for å få effekt.

- Kan du tipse oss om en digg og billig middag?

- Jeg som bor alene og er singel, synes det blir utrolig kjedelig å lage middag til bare meg selv i lengden. Det har gjort meg ganske enkel på middager. Personlig synes jeg at ostesmørbrød er undervurdert!

Tre triks

For å ha gode sparerutiner i hverdagen, holder Viken seg til tre triks:

- Det beste tipset jeg bruker akkurat nå, er faktisk å skatte litt ekstra. Det er jo lettere for meg som har enkeltpersonsforetak, og det er nok ikke den lureste måten å spare på hvis du spør en ekspert, men for meg er det en måte å hacke meg selv ved at jeg glemmer at jeg sparer.

Prioriteringer

Viken trekker også frem at vi kan bli flinkere til å gjøre ting selv hjemme, både oppussing og renovering. Selv har hun gjort det meste hjemme selv - med god hjelp fra familie og venner.

Det tredje sparetipset handler kanskje mest om prioriteringer.

- Jeg tenker også at i tider hvor det kniper litt ekstra, man ikke spare for enhver pris. Jeg blir ikke sittende hjemme alene for å spare penger hvis jeg egentlig har råd. Da hadde jeg blitt deprimert i lengden.

STJERNEMØTE: Når to verdener kolliderer, så smeller det. Slik gikk det da Kim Kardashian møtte Norges Erling Braut Haaland. Video: NTB, GQ Sports, Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

I år, tror ikke Viken det blir noen stor julehandel.

- Jeg tror dette er det året jeg kommer til å kjøpe minst julegaver til venner. Det kan ha noe med at man blir mer voksen og gaver betyr mindre - noe som også kan være en fin ting.

Fokus på opplevelser

Moteprofil Darja Barannik, som har 260 000 følgere på Instagram, har én soleklar vinner når det gjelder sminke til overkommerlige priser:

- Hudpleien min er nok ganske dyr, men når det kommer til sminke vil jeg anbefale CAIA. Herfra bruker jeg blant annet serumfoundation, sticks med rouge og lipgloss, sier hun.

BEVISST: Moteprofil Darja Barannik kjøper mindre ting og flere opplevelser til jul.
BEVISST: Moteprofil Darja Barannik kjøper mindre ting og flere opplevelser til jul. Vis mer

Barannik innrømmer at hun er dårlig på å tenke budsjett i matveien - men mener at salater er undervurderte, budsjettvennlige løsninger.

- Jeg bruker gjerne alle pengene mine på mat, jeg. Men, en salat med søtpotet og feta, og kanskje litt granataple, kan være en digg og rimelig middag. Søtpotet generelt er jo billig, dødsdigg, sunt og metter godt!

- Flere og flere sier de dropper eller kutter ned på julegaver hvert år. Gjør du det - og hvilke alternative gaver kan du tipse om?

- I min familie er vi blitt flinkere til å fokusere på opplevelser og ting man kan gjøre sammen, enn å gi hverandre ting. Til jul blir det mer en oppmerksomhet, småting som man gjerne trenger, sier Barannik.

- Blir aldri lei

KKs egen redaktør, Ingeborg Heldal, har budsjettfavorittene klare.

- Maskaraene til Maybelline er en favoritt! De drysser ikke, og er drøye i bruk, slår hun fast.

RIMELIGE ALTERNATIVER: KKs egen redaktør, Ingeborg Heldal, har budsjettfavorittene klare.
RIMELIGE ALTERNATIVER: KKs egen redaktør, Ingeborg Heldal, har budsjettfavorittene klare. Vis mer

Når det kommer til hår, har hun flere go-to-produkter som ikke koster skjorta.

- Jeg kjøper ofte hårspray på Normal! Der har de et godt utvalg til gode priser. Tørrsjampoen til Batiste er også en favoritt.

- Kan du tipse oss om en digg og billig middag?

- Bolognese er en evig favoritt! Jeg ser alltid etter kjøttdeig på tilbud, storfe, svin, kylling - alt funker. Så supplerer jeg med tomatpuré, bokstomater, en gul løk og en pakke spagetti, sier hun.

- Se etter butikkenes billigmerker, så kan du få middag til fire for under hundrelappen.

Tikronerskonto

Når det kommer til sparing i hverdagen, foretrekker hun å la det gå av seg selv.

- Jeg trekker ti kroner til en sparekonto automatisk hver gang jeg bruker VISA-kortet mitt. Det fungerer veldig bra for meg, og tikronerskontoen blir en velkommen bufferkonto, sier hun.

Til årets juletider synes hun ikke det er vanskelig å tenke annerledes om julegavetradisjonene.

- Vi prioriterer julegaver til ungene. For oss voksne er det tida sammen som er viktigst - tid synes jeg er luksus, og det beste du kan gi meg, i hvert fall, sier Heldal.