Hår til julebordet:

Utskjelt frisyre med comeback

Dette er partysesongens største hårtrender.

HÅR TIL JULEBORDET: Årets partysesongtrender inneholder både glam og lekenhet. FOTO: Michael Tran / AFP / NTB)
HÅR TIL JULEBORDET: Årets partysesongtrender inneholder både glam og lekenhet. FOTO: Michael Tran / AFP / NTB) Vis mer
Publisert

November måned betyr gjerne at det begynner å fylle seg opp i kalenderen med den ene festligheten etter den andre. Partysesongen kan være både artig og litt slitsom, så det er deilig å være forberedt på både hår- og antrekksfronten i god tid før festlighetene.

- De små detaljene utgjør stor forskjell og bringer fram det beste i deg. Og det er den beste følelsen til julesesongen, sier Johanna Mbye, Creative Educator i Nikita.

Både Mbye og Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva, er enige om at vi er langt fra ferdige med fenomenet «balletcore».

TIPSER: Johanna Mbye, Creative Educator i Nikita Hair, deler sine tanker og tips for julebordhåret. FOTO: Nikita Hair
TIPSER: Johanna Mbye, Creative Educator i Nikita Hair, deler sine tanker og tips for julebordhåret. FOTO: Nikita Hair Vis mer

Trenden har herjet moteverdenen - med både ballerinasko i alskens varianter samt leggvarmere og silkebånd i håret - en god stund, og til partysesongen kan du trygt satse på looken også for håret.

- Liker du å ha håret bort fra ansiktet, er det en lav ballerinabun som gjelder. Synes du det blir veldig stramt med denne looken, kan du gjerne la selve knuten være litt messy, tipser Thorsen.

- Knuter og buns i flere variasjoner har vi sett mye av det siste året. Vi har troen på at «balletcore»-trenden vil fortsette videre i i 2024, slår Mbye fast.

- Dette er også en helt perfekt styling i jul- og festsesongen. Her kan du variere med å plassere knuten både lavt eller høyt, men nå skal den helst være litt mer renfrisert enn det vi har sett tidligere denne høsten.

BALLERINA: Balletcore trenden har glidd inn i håruniverset. Jennifer Lopez er stadig å se i en stram knute. FOTO: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB
BALLERINA: Balletcore trenden har glidd inn i håruniverset. Jennifer Lopez er stadig å se i en stram knute. FOTO: REUTERS/Mario Anzuoni/NTB Vis mer

Skikkelig vått

Sveisen «wet look» er allerede utpekt som en av høstens heiteste hårtrender, og den har også blitt videreført såpass langt at skittent, fettete hår også er blitt en look.

- Wet look har vi sett i flere sesonger nå, og den gjelder fortsatt. Den kan gjøres på mange forskjellige måter og i både oppsatt og løst hår - eller der bare toppen har wet look, mens lengdene er tørre, sier Thorsen.

- Her er det viktig å finne et produkt som holder seg godt hele kvelden, gjerne en gel.

- Og best av alt, håret trenger ikke å være nyvasket, legger Mbye til.

Sideskillen er tilbake

Det er ikke godt å si hvorfor, men trendene går tross alt alltid i ring - så here we go again. Du kan trygt kjøre sideskill til årets festligheter.

- Sideskillen er tilbake, og den henter inspirasjon fra 60-tallet, bekrefter Thorsen.

- Ved å dra den litt ekstra ut på siden, kan du bare ha håret løst og samtidig ha en stilig look.

DETTE GJELDER NÅ: Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva samt eier for flere av salongene, forteller om partysesongens heiteste trender. FOTO: Adam og Eva
DETTE GJELDER NÅ: Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva samt eier for flere av salongene, forteller om partysesongens heiteste trender. FOTO: Adam og Eva Vis mer

Denne sesongen skal du heller ikke være redd for å la hårtilbehøret være prikken over i-en i kveldens antrekk.

Ifølge Mbye er det bare å pynte i vei med både sløyfer, spenner, strass og bøyler.

- Denne stylingen passer superfint til de med krøller! Lag en stram hestehale og la krøllene utgjøre knuten - og har du god lengde på håret, lag en bun og påfør glans og accessories.

GENIALT: Mange sliter med sminke på jakkekragen. Video: Embla Hjort-Larsen / Ørjan Ryland. Vis mer

Thorsen trekker fram særlig to accessories som kan være verdt en investering til årets partysesong: Svarte sløyfer og store brosjer.

- Vil du gå for en enkel hestehale kan du løfte looken ved å knyte et svart sløyfebånd rundt starten av hestehalen, tipser han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer