Duell: Mini Cooper S vs. VW Polo GTI

De er små, kjappe og populære. Men vi er ikke helt overbevist

Forventningene til Mini Cooper S og VW Polo GTI var store, men nerven mangler.

READY FOR ACTION: Den enkleste veien til lykke er små biler med store motorer. Spørsmålet er om Mini og VW har lykkes med Cooper S og Polo GTI. Foto: Jamieson Pothecary
READY FOR ACTION: Den enkleste veien til lykke er små biler med store motorer. Spørsmålet er om Mini og VW har lykkes med Cooper S og Polo GTI. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av oss elsker små, kvikke, enkle men passe kjappe biler. 0-100 og toppfart er uvesentlig. Det er kjøregleden som er viktig. Den får man ofte like lett i en «billigbil» som i sportsbilene. Polo GTI og Mini Cooper S er eksempel på biler der man tar en liten bil og putter større motor i og vips så har du noe som er gøy.

Mini Cooper S med 1299 ccm motor herjet med store amerikanere med trippel effekt på banene på 60-tallet og da den nye Mini kom i 1999, fulgte man opp med en artig kompressorvariant med herlige kjøreegenskaper.

Vi har ikke sett helt det samme hos Polo. De råeste versjonene har ikke alltid fått navnet GTI og ingen av de har vært direkte råtasser, slik Peugeot og Renault sine små hissigpropper har vært, men de siste par generasjonene har de fått såpass greit med GTI-attributter at det rykker litt i det autofile benet.

Prøv Pluss i 1 måned for 1 krone – og få med gratis Dplay

Dagbladet Pluss - Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Dplay Premium - Discoverys strømmetjeneste som samler det beste innholdet fra Norges, og verdens største TV-kanaler.

1 MÅNED

Få med Dplay GRATIS i 1 måned

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 1 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

GRATIS Abonnementet fornyes automatisk til 79,-/måned

Dagbladet Pluss – *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Dplay Premium – Tilbudet må benyttes innen 17. juni 2020 og gjelder for nye Dplay-abonnenter. Ingen bindingstid. Etter at gratisperioden er utløpt, forlenges abonnementet automatisk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tilbudet er dessverre ikke tilgjengelig via Dagbladet iOS app

Ordinære priser - Dagbladet Pluss

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.