DE RÅESTE: Disse to representerer de råeste bilene du kan kjøpe og kjøre for øyeblikket. De har i stor grad klart å bryte alle tyngdekraftens regler og kjører helt hinsides av hva man kan forvente av biler som også fungerer utenfor veien. Foto: Jamieson Pothecary.
DE RÅESTE: Disse to representerer de råeste bilene du kan kjøpe og kjøre for øyeblikket. De har i stor grad klart å bryte alle tyngdekraftens regler og kjører helt hinsides av hva man kan forvente av biler som også fungerer utenfor veien. Foto: Jamieson Pothecary.Vis mer

Drømmeduellen: Mercedes AMG mot Porsche Macan Turbo. Og ja, vi har en vinner

Bølla møter perfeksjonisten i denne luksusduellen. Det ble en firer og en femmer på terningen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mercedes slapp råskinnet GLC 63 S i høst. Coupeen er lav og lekker, men det som gjør oss ekstra våryre er motoren. En fireliters V8 med to turboer side om side. Motoren har vi stiftet bekjentskap med en rekke ganger. Første gang for mitt vedkommende var i Mercedes-AMG-C63 S, i mellomtiden i flere modeller av GT, råskinnet E63 S og nå sist i både G500 og G63 S.

Motoren finnes i flere modeller med effekt fra 422 til 620 hester. I testbilen har den 510 hester. Det gjør at den deler førsteplassen i sin klasse med Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, som også har 510 hester. Dessverre hadde ikke Alfaen ankommet Norge da vi fikk sjansen til å teste AMG.

Den har få reelle konkurrenter i den mellomstore SUV-klassen. Porsche Macan Turbo Performance Package koster omtrent det samme, er noen millimeter mindre i alle retninger og noen få gram lettere, men har 70 hester og 100 Nm i manko. Men den kan være en hard nøtt for den lynraske Mercedes-en allikevel.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn