Duell: Kan Kias raskeste bil slå Volvos råtass?

Kia Stinger GT og Volvo S90 T8 koster omtrent det samme, men filosofien er ganske forskjellig.

BREDE OG LAVE: Både Kia (t.h.) og Volvo jakter de samme kundene med sine råtøffe og spreke toppmodeller. Men når i det hele tatt Kia opp til Volvo? Autofil har testet bilene mot hverandre. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil
BREDE OG LAVE: Både Kia (t.h.) og Volvo jakter de samme kundene med sine råtøffe og spreke toppmodeller. Men når i det hele tatt Kia opp til Volvo? Autofil har testet bilene mot hverandre. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du gal? Det går vel ikke an å sammenligne en Kia stinger med en Volvo S90? Jo det gjør det. De koster omtrent det samme og er både mer like og mer ulike enn man skulle tro.

Sedaner er ikke de mest populære bilene i Norge, snarere tvert imot. Men når de ser ut som Coupéer og har så sportslig fremtoning som disse, stiller saken seg annerledes. Utvalget for kule firedørs sedaner har aldri vært større og vi ser mange av dem i Norge.

Våre to testbiler ligger i det dyrere segmentet. Begge har svære motorer med mye hestekrefter, firehjulsdrift og det aller meste av utstyr. Men så snuser det på millionen også. Det var likhetene.

Forskjellen ligger i hvordan man har tatt frem hestene, hvilken måte som er valgt for å få dem ned på asfalten og hvilke kunder man skal velge.