Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

CD: Helén Eriksen

Der Nils Petter Molvær kjører sitt løp mellom jazz og tung techno, der har Helén Eriksen funnet sitt ståsted midt mellom bebop og hip/hop (her deltar ikke mindre enn tre rap'ere).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helén Eriksen - ennå et godt stykke unna 30, bergenser - er norsk musikklivs fullkomne melankoliker. Med «Love Virgin» gir hun deg drømmen av et bare-sitte-der-med-beina
-i-kors-og-sløve-album.

Av ARILD RØNSEN, PULS

Acid jazz? Gjerne for meg (selv om uttrykket med ett høres noe gammeldags ut). Hennes musikk er behagelig som en lett sommervind i 25 grader Celsius.

Lydsitat: Wild Eyes
Komponist: Helén Eriksen / Telia Internett
Copyright: EMI Norsk

Hun likner strengt tatt ikke på noen andre. Kanskje er det derfor hun har fått innpass på et av jazzens virkelige cred-selskap, Blue Note?

Unn deg denne bergenser

Alle musikerne i dette bandet setter sitt ettertrykkelige, personlige stempel på lydbildet.

Opphavskvinnen sjøl; i form av slentrende vokal, sløye flerstemmige vokalarrangement og et saxofonarbeid som vel ikke er spektakulært - likefullt helt riktig. Helge Lilletvedt; med sinnsykt lekkert tangentarbeid. Tommy Tee; for utsøkt basspill, og tromme- og programmeringsarbeid i den absolutte, internasjonale toppklasse. Som produsent holder han i tillegg det hele stramt sammen. Ikke som et ugjennomtrengelig Drillos, mer som et Brasil på sitt mest bedagelig/tekniske - og selvfølgelig på en kveld hvor de vinner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!