Griske gamle Stones- gubber?

LONDON: Rolling Stones bestemte seg for å droppe sine fire konserter i hjemlandet fordi bandet da måtte betale 130 millioner i skatt. Mick Jagger alene er god for 1,6 milliarder kroner og de styrtrike musikerne beskyldes nå for å være grådige.

Rolling Stones har brukt sitt gode navn og rykte til å slåss en politisk kamp mot endring av de britiske skattereglene. Endringen innebærer at dersom de avvikler konserter i hjemlandet, må hele europaturneen skattelegges i hjemlandet. Å betale 130 millioner i skatt dette året ble for mye for Stones, og de utsatte like godt alle fire konsertene til neste skatteår.

De styrtrike musikerne har dermed pådratt seg myndighetenes og politikernes vrede.
Og kanskje ikke helt uten grunn. De fire som i dag utgjør Rolling Stones, og Bill Wyman som har gått ut av gruppa, er styrtrike.

En av de rikeste

Mick Jagger (54) er den som har gjort mest penger på den evigvarende Stones-suksessen. Han er en av de rikeste i hjemlandet Storbritannia, og hans formue er anslått til 1,6 milliarder kroner.

Villmannen Keith Richards har fire luksuriøse hjem rundt omkring i verden, og hans personlige formue er anslått til å være 1,2 milliarder kroner. Richards kunne vært enda rikere, men han hadde en periode store heroinproblemer. Dette skal nå være et tilbakelagt stadium.
Ronnie Wood har sikret seg en personlig formue på 600 millioner kroner. Wood bor i skatteeksil i et slott i Irland.

Charlie Watts (56) er en ivrig samler, og har en stor sølvskatt. Hans personlige formue skal ligge rundt 750 millioner kroner.

Taus Blair

Politikerne har nå gått til frontalangrep på Rolling Stones, og kaller dem både grådige og tidligere storheter. I de politiske uttalelsene kommer det også klart fram at Rolling Stones ikke skal bestemme britisk skattepolitikk.

Statsminister Tony Blair har valgt å holde seg utenfor diskusjonen.