Pensjonist om ti år

Det hjelper ikke hvor populær han enn kommer til å bli, operaens supermann Bryn Terfel (33) skal gi seg mens han er på topp. - Om ti år er det slutt, sier den walisiske bassbarytonen som sang i Oslo i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Allerede for fire-fem år siden konstaterte musikkritikere verden over at man her har å gjøre med en av dette århundrets største stemmer. Bryn Terfel har fortsatt sine størrelse 46 store føtter godt plantet nede hos oss, og har heldigvis ikke tatt av i samme grad som karrieren har gjort det. For det er et liv utenom sangen.

- I Wales har jeg familien min, vi venter barn nummer to snart. Der vokste jeg opp, der har jeg vennene mine og de beste golfpartnerne. Derfor har jeg lyst til å gjøre andre ting enn å synge etter hvert. Kanskje vil jeg holde meg i bransjen, men da bare et par ganger i året over til Covent Garden i London.

Forsiktig

Foreløpig kan ikke fansen få nok av Bryn Terfel. Han favner også stadig videre når det gjelder å nå ut til nye ører. Nær 300000 har kjøpt hans Rodgers & Hammerstein-tolkninger på plate. Men like gjerne synger han opera av det «groveste» slaget, Wagner.

- Jeg er så heldig at jeg kan velge. Ikke som Spice Girls, som må gå til ferdig konsept.

Det verste en ung sanger kan gjøre er å begynne med Wagner for tidlig. Det kan ødelegge stemmen.

- Jeg begynte forsiktig i november i fjor med «Tannhäuser». Det var den første Wagner-tilnærmingen. Så får resten komme etter hvert. Men jeg er fortsatt redd for Wotan-rollen i «Nibelungen-ringen».

Fotballfan

Før den tid kan Terfel glede seg til 1999/2000. Da arrangeres Rugby World Cup i Wales, og den fullstendig sportsgale Terfel skal synge kjenningslåta «World In Motion» sammen med Tom Jones.

I sangerens sportslige gudebilde inngår også fotball. Og Manchester United i særdeleshet.

- Hvor i Oslo trener Norge i dag? spør han, som om han skal ut og spionere for Wales. For øvrig ranket som nummer 102 på FIFAs siste oppdaterte liste.

- En tragedie. Vi har jo individualistene, som Ryan Giggs og Mark Hughes. Men vi er et lite land, sukker Terfel. Se anmeldelse på side 5

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer