Suksess venter Sissel

På den planlagt oppfølger-CD'en til «Titanic»-soundtracket er Sissel Kyrkjebø tiltenkt en sentral rolle. Plata skal gis ut samtidig som «Titanic» slippes på video i USA. Men det er noe usikkerhet om Sissel har tid til å være med denne gangen.

SOLOPLATE: Sissel Kyrkjebø er hardt presset på tid fordi hun lager sin første internasjonale soloplate. Så det er usikkert om hun har tid til å være med på «Titanic»-oppfølger-CD'en.

Av SYLVIA JOHNSEN

Komponisten fra forrige «Titanic»-CD, James Horner, er i ferd med å legge siste hånd på oppfølgeren. Horner fikk Oscar for forrige utgivelse, men det meste av oppmerksomheten fikk Celine Dion. Den kjente canadiske sangeren sang hovedsporet i «Titanic», og Sissel som sto for det meste av den vakre bakgrunnssangen sto litt i skyggen.

   Nå ønsker Horner at Sissel skal være hovedsvokalist på «Titanic Suite», en 25 minutter lang suite for fullt symfoniorkester. I tillegg har han skrevet «a cappella»-nummeret «Josephine» for Sissel.

   Dermed har Sissel en god mulighet til å få verdens oppmerksomhet, skriver Bergensavisen. Hennes stemme vil være det eneste instrumentet i sangen.

20 millioner plater

   Det første «Titanic»-soundtracket solgte 20 millioner eksemplarer på verdensbasis. Tilsammen lå den 15 uker på toppen på den prestisjefylte Billboard-listen, og en oppfølger vil utvilsomt ha en viss suksess. Det kan bety verdensgjennombrudd for norske Sissel Kyrkjebø.

   Det eneste problemet så langt synes å være tid. Sissel er travelt opptatt med innspilling av sin første internasjonale soloplate, og det er ikke sikkert hun kan akseptere det lukrative oppdraget.

   - Dersom Sissel skal ha anledning til å delta på oppfølger-soundtracket til «Titanic», må innspillingen snart komme igang, sier Arne Svare - Sissels manager.

   I forbindelse med det nye soundtracket planlegger også plateselskapet Sony en turne. Den innebærer en kvelds eksklusiv forestilling i de største byene på tre kontinenter - USA, Asia og Europa. Hvor omfattende disse planene blir er langt på vei avhengig av avtalebøkene til de involverte, deriblant Sissel.

   - Sissels soloplate er selvsagt førsteprioritet, men med den oppmerksomheten både «Titanic» og soundtracket har fått, er det klart vi prøver å få dette til. Det kan være en flott døråpner for Sissel, sier Arne Svare til BA.

   Sissel Kyrkjebø drar til New York over helgen for å fortsette innspillingen av soloplata. Produser er Rick Cherthoff, mannen bak blant annet Cindy Lauper og Joan Osborne.

:flere saker