Talentiaden - ikke alltid like spennende

Av BEATE NOSSUM

For ukjente band som får mulighet til å spille for et stort publikum er Talent-scenen et skup. Dessverre er ikke scenen like spennende for publikum. Reggae-bandet Ras Nas hadde æren av å åpne kalaset, men måtte finne seg i å spille for et glissent publikum. Det ble trangere om plassen da Blåmann avløste The Tramps, som spilte på hovedscenen. Det etter hvert mye omtalte bandet har et spennende lydbilde med sin blanding av jazz, rock og gamle folketoner. De imponerte med å låte bedre i live enn på CD, men musikken ble vel spesiell og noe for innadvendt til at Blåmann fenget mengden.

Med tradisjonelle rockegrep det går fjorten på dusinet av, ble det en blandet fornøyelse å måtte overvære bandet Simple. De har langt igjen både når det gjelder låtskriving og arrangering, og er egentlig ikke klare for et større publikum enn de får plass til i øvingslokalet. At singelen «Heart & Mind» (som kommer ut i neste uke) blir en hit, er mindre sannsynlig enn sjansene for å vinne i Lotto.

Det ble straks mer sving på sakene da Bönkers kom på scenen. Gruppa har fått mye skryt, og låt overbevisende etter en litt fomlende start. Deres Son Volt-inspirerte country-rock ble noe skadelidende av at bandet til Lou Reed begynte å stemme gitarene. Men gruppa kom fra det hele med æren i behold. Og vel så det.

Norwegian Wood

Talent-scenen, lørdag