- Tull å gi prisen til The Poor Rich Ones!

- Om vi er dårlige tapere? Ja. Vi driver tross alt ikke med idrett. Kåre & The Cavemen depper etter at de ikke fikk Spellemannprisen.

FORBANNA Kåre and the Cavemen saboterte spellemannsfesten etter å ha blitt slått ut av The Poor Rich Ones i kategorien rock.

Av ARILD RØNSEN, PULS

I en liten bar et steinkast fra festsalen i SAS-hotellet treffer vi Kåre & The Cavemen. Spellemanfesten er godt i gang, men her sitter en gjeng og depper. Alvorlig.

Stemninga er ikke sånn litt nedtrykt. Vi snakker dødens forgård.

- Uslåelig

På spørsmål om de hadde venta å få prisen, svarer et samla band, nærmest i kor:

- Venta? Vi har helt sikre på å få den.
- «Jet Age» er en av de tre beste norske platene gjennom tidene, sier frontmannen Knut Schreiner - og ser ut som om det ikke helt har gått opp for ham at bandet hans ikke fikk Spellemannprisen i kategori rock.
- «Jet Age» er uslåelig. Vi representerer en tankegang som ellers ikke fins. Vi har gjort noe vågalt, og vi har lykkes.

- Tullball!


Prisen de føler seg snytt for gikk til Bergensbandet The Poor Rich Ones, et faktum som ikke gjør det lettere for de glade surfmusikerne å svelge skuffelsen.
- Det er rett og slett tullball. Det går ikke an å gi rockprisen til et band ingen har hørt om! Plata deres holder ikke mål.
- Dere føler dere utsatt for en inkompetent jury?
- Selvfølgelig. At plata vår er bedre enn de andre vil framtida ettertrykkelig komme til å vise. Det virker kort og godt ikke som om denne avgjørelsen er tatt på kvalitetsmessig grunnlag.

Gikk i protest


Langt om lenge kommer noe som med en smule godvilje kan tolkes som en konsesjon til folk som ikke mener «Jet Age» er «en av de tre beste norske platene gjennom tidene».- Vi kan forstå at noen er uenig med oss i akkurat den vurderinga. Likevel er vi ikke redd for å vise skuffelse og irritasjon, og vi kan overhodet ikke forstå at denne Bergensgjengen kan ha lagd et album som er bedre enn vårt. Nei og atter nei. Albumet er uslåelig.- Dere forlot plassene deres i Chateau Neuf da juryen hadde sagt sitt. I protest?
- Yepp.