Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nå kommer Oslo-gondol og 80 nakne kvinner i skogen

- Sjokk av SV, tordner Kari Jaquesson. Men ingen flere hønsehjerner.

 IKKE LENGER ALEINE:  Kristin Kokkins skulptur Joy er allerede på plass foran Ekeberg-restauranten i Oslo. Med nysikret bystyrestøtte fra SV til Høyrem og Frp, vil det komme et 80-talls andre kvinenskulturer i skogen bak om to-tre år. FOTO: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET.
IKKE LENGER ALEINE: Kristin Kokkins skulptur Joy er allerede på plass foran Ekeberg-restauranten i Oslo. Med nysikret bystyrestøtte fra SV til Høyrem og Frp, vil det komme et 80-talls andre kvinenskulturer i skogen bak om to-tre år. FOTO: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET. Vis mer

(Dagbladet): Med SV-støtte til Høyre og Fremskrittspartiet kan Oslo-borgere og turister i hovedstaden om få år ta gondolbane fra kaiområdet ved Operaen og gå inn for landing i Ekebergåsen tre minutter seinere.

Der kan du spasere rett inn i skogen og møte på 80 skulpturer av nakne kvinner.

Til høylytte protester fra en folkeaksjon som vil bevare den 225 mål store Ekebergskogen slik den er, vil Oslo bystyre med stor sannsynlighet gi grønt lys for planene til eiendomsinvestor Christian Ringnes i august.

Da kan den såkalte kvinneskulpturparken være klar allerede om to - tre år.

Her finner du en bildeserie over «nye» Oslo med gondolbanen, Operaen og hele Bjørvika rett under Ekebergåsen.

- Sjokk av SV Men en av folkeaksjonens fremste talspersoner, trimdronningen Kari Jaquesson, lover fortsatt kamp mot skulpturparken i Ekebergåsen.

- Det er overraskende og sjokkerende at miljøpartiet SV stresser denne saken nå.

- Politikerne har ikke satt seg inn i selve driftsavtalen og hva dette medfører for kommunen. Når vi får forklart politikerne skikkelig om dette, tror vi ikke det vil bli noe flertall, sier en engasjert Kari Jaquesson.

Hun tar SVs ordførerkandidat Marianne Borgen til inntekt for at politikerne ikke har skjønt planen til Christian Ringnes likevel - etter en prat med henne i dag.

Ikke flere hønsehjerner - Er det slik at hønsehjernene nå er i ferd med å få gjennomslag i denne saken?

- Den debatten der blir jeg ikke med på en gang til, svarer Kari Jaquesson kontant.

I mai fikk hun stor oppmerksomhet rundt bloggen sin for å bruke betegnelsen «hønsehjerner» om kvinner som takket ja til en fest med nettopp Christian Ringnes som vert - fordi de i praksis ville bli gisler i gondol- og parkplanene til Ringnes.

Noen dager seinere beklaget Kari Jaquesson på den samme bloggen at hun hadde kalt sine medsøstre for hønsehjerner. 

SV: - Voldsomme overdrivelser SVs gruppeleder i Oslo bystyre, Knut Even Lindsjørn, er sikker på at hans bystyrekolleger ikke har misforstått verken driftsplanene eller de såkalte naturinngrepene i Ekebergåsen.

- For å si det mildt, er det endel voldsomme overdrivelser blant aksjonistene om om hvordan Ekebergskogen kommer til å bli rasert.

- Den drøyeste jeg har hørt er at det skal legges asfalt i skogen.

- Det skal det selvsagt ikke. Skulpturene skal stå langs stier, som allerede er der, sier Linsjørn til Dagbladet.

Han regner med endel støy helt til bystyret sier ja til gondol og kvinneskulpturpark rett over sommerferien.

- SV har i hovedsak vært for dette prosjektet siden Christian Ringnes lanserte planene i 2003. Det har vært ulike synspunkter i partiet,men nå har styret i Oslo SV med overveldende flertall sagt ja til planene på linje med Høyre og Fremskrittspartiet. Og da blir planene vedtatt, sier Linstjørn.

- Bedre enn luksusyacht Han peker på at dette er et forsømt område av Oslo som kommunen måtte gjort noe med uansett.

- De få inngrepene som blir gjort, vil gi nytt liv til en forsømt bydel uten å gå på bekostning av det biologiske mangfoldet. Og at en rik mann bruker 300 millioner kroner på dette til fellesskapets beste framfor å kjøpe luksusyachter eller annet leketøy til seg selv, ja det er helt greit for SV, sier Linsjørn.

 FORTSETTER KAMPEN:  Trimdronningen Kari Jaquesson lover å fortsette kampen mot kvinneskulpturparken, men vil ikke blande inn hønsehjerner i neste runde. Her fra en aksjon mot parkplanene i Ekebergskogen i mai i år.  Foto: jaquesson.no
FORTSETTER KAMPEN: Trimdronningen Kari Jaquesson lover å fortsette kampen mot kvinneskulpturparken, men vil ikke blande inn hønsehjerner i neste runde. Her fra en aksjon mot parkplanene i Ekebergskogen i mai i år. Foto: jaquesson.no Vis mer