Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Alkohol for de utvalgte

Tidligere Frp.-poltitiker Pål Atle Skjervengen vil drive alkoholreklame på nettet. Men bare for journalister og ansatte i restaurantnæringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skjervengen er i dag direktør i VinCompagniet AS, et selskap som importerer vin og brennevin. Som andre i samme bransje har han visse problemer med å fortelle publikum hvor fortreffelige produkter han selger.

- Det finnes to unntak fra alkohollovens bestemmelser. Det er produktreklame overfor journalister og restaurantbransjen. Vi vil derfor lage et lukket nettsted der det bare er for disse journalistene å registrere seg, sier Pål Atle Skjervengen til nettavisa Digi.

For lett?

Det gjenstår å se om det blir så lett for journalistene og hovmestrene å komme inn at alle andre klarer det også. I mellomtida kan Skjervengen glede seg over at produsentene han importerer fra, har egne sider internasjonalt. Disse kan ikke norske myndigheter gjøre noe med.

Pengespill

Skjervengen er også aktiv i andre nett-aktiviter. Han er styremedlem i spilleselskapet Global Money Games, som ledes av TV-kjendisen Dan Børge Akerø og den kinesisk-norske restaurantkongen Simon Yuen. Selskapet kan neppe drive sin virksomhet lovlig i Norge, og planlegger å flagge ut til et europeisk land der reglene er mer lempelige enn her hjemme.

ALKOHOLREKLAME: Pål Atle Skjervengen vil reklamere for alkohol på nettet, men bare journalister og andre med spesiell interesse for varene...